Bootcamp voor honden

Wat is een bootcamp?

Tijdens een bootcamp komt uw hond een langere periode bij ons intern verblijven. Tijdens het verblijf werkt Maikel dagelijks intensief één op één met uw hond. Daarnaast helpen zijn eigen hond Indy en onze sociale roedels van de uitlaatservice waar nodig om de hond her op te voeden. Bootcamps zijn vooral gericht op honden met weinig zelfvertrouwen in sociale situaties en op het afleren van andere vormen van probleemgedrag.

Sociaal zelfvertrouwen

Een Bootcamp kan honden helpen die niet goed weten hoe ze met sociale situaties moeten omgaan (weinig sociale ervaring/zelfvertrouwen hebben). Sommige honden kunnen heftig reageren op andere honden of sociale situaties, vaak heeft dat te maken met het zelfvertrouwen. Kleine honden kunnen problemen hebben met het ontmoeten van grotere honden, dan schieten ze  in de verdediging (uitvallen) of ze vluchten op het moment dat een grote hond hen benadert. Dit komt vaak omdat ze zich kwetsbaar voelen doordat ze kleiner zijn. Gelukkig draait het in de hondenwereld niet om formaat, maar om energie (zelfvertrouwen).

Een bootcamp kan uw hond helpen haar sociale zelfvertrouwen terug te winnen. Doordat zij op mij, als roedelleider, kan vertrouwen om haar te leiden en beschermen. Dit creëert rust en structuur voor haar. Honden kijken naar mijn reactie in sociale situaties en als ik kalmte uitstraal, dan zijn zij ook kalm. Mijn leiderschap in combinatie met veel sociale ervaring zorgt ervoor dat uw hond volledig gesocialiseerd thuiskomt.

Ongewenst gedrag

Ook kunnen we u helpen om uw hond ander probleemgedrag af te leren. Onder probleemgedrag verstaan we bijvoorbeeld:

  • (Angst) happen of bijten naar honden of mensen
  • Agressief gedrag in bepaalde situaties
  • Een gebrek aan grenzen en structuur (niet luisteren)
  • Angstig of onzeker gedrag in bepaalde situaties
  • Asociaal of dominant gedrag naar andere honden toe

Al deze gedragingen hebben vaak één oorzaak; een gebrek aan STRUCTUUR en LEIDING. Het is onze specialiteit om uw hond dat weer te geven, zodat hij zich veilig kan voelen en weet wat er van hem verwacht wordt. Omdat de hond bij ons thuis komt logeren hebben we de kans om elke dag veel samen te werken met hem waardoor hij sneller weer een vrolijke, sociale en zelfverzekerde versie van zichzelf kan worden.

 


 

Coachingssessie

Aan het einde van de bootcamp sluiten we af met een coachingsessie om u, door middel van videobeelden en mijn analyses, de resultaten te laten zien. Daarna is het zaak om u dezelfde gewoonten aan te leren zodat de hond ook bij u de beste versie van zichzelf blijft. Nadat we de bootcamp hebben afgesloten met een coachingsessie en u alle vaardigheden onder de knie heeft om uw hond succesvol te leiden maken we een afspraak voor een evaluatie. Deze is geheel kosteloos en is bedoeld om na een aantal weken de vooruitgang thuis te bespreken. U kunt dan in gesprek met mij vertellen wat er goed gaat en waar de knelpunten liggen. Dan kunnen we ons daar nog op focussen tijdens de evaluatie en de puntjes op de i zetten. Zo kunt u vol vertrouwen verder met uw hond!

 

Voor meer informatie en een vrijblijvende kennismaking

Neem contact met ons op