Bootcamp voor honden

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is in feite een (her)opvoedingscursus bedoeld om probleemgedrag bij honden structureel op te lossen. Tijdens een bootcamp komt uw hond een langere periode bij ons intern verblijven. Tijdens het verblijf werkt Maikel dagelijks intensief één op één met uw hond. Daarnaast helpen zijn eigen hond Indy en onze sociale roedels van de uitlaatservice waar nodig om de hond her op te voeden. Bootcamps zijn vooral gericht op het helpen van angstige honden en honden met probleemgedrag.

Socialisatie

Een Bootcamp kan honden helpen die niet goed weten hoe ze met sociale situaties moeten omgaan (weinig sociale ervaring/zelfvertrouwen hebben). Sommige honden kunnen heftig reageren op andere honden of sociale situaties, vaak heeft dat te maken met het zelfvertrouwen. Kleine honden kunnen problemen hebben met het ontmoeten van grotere honden, dan schieten ze  in de verdediging (uitvallen) of ze vluchten op het moment dat een grote hond hen benadert. Dit komt vaak omdat ze zich kwetsbaar voelen doordat ze kleiner zijn. Gelukkig draait het in de hondenwereld niet om formaat, maar om energie (zelfvertrouwen).

Een bootcamp kan uw hond helpen haar sociale zelfvertrouwen terug te winnen. Doordat zij op mij, als roedelleider, kan vertrouwen om haar te leiden en beschermen. Dit creëert rust en structuur voor haar. Honden kijken naar mijn reactie in sociale situaties en als ik kalmte uitstraal, dan zijn zij ook kalm. Mijn leiderschap in combinatie met veel sociale ervaring zorgt ervoor dat uw hond volledig gesocialiseerd thuiskomt.

Probleemgedrag

Ook kunnen we u helpen om uw hond ander probleemgedrag af te leren. Onder probleemgedrag verstaan we bijvoorbeeld:

  1. (Angst) happen of bijten naar honden of mensen
  2. Agressief gedrag
  3. Een gebrek aan grenzen en structuur (niet luisteren)
  4. Angstig of onzeker gedrag
  5. Asociaal of dominant gedrag naar andere honden toe

Al deze gedragingen hebben vaak één oorzaak; een gebrek aan STRUCTUUR en LEIDING. Het is onze specialiteit om uw hond dat weer te geven, zodat hij zich veilig kan voelen en weet wat er van hem verwacht wordt. Omdat de hond bij ons thuis komt logeren hebben we de kans om elke dag veel samen te werken met hem waardoor hij sneller weer een vrolijke, sociale en zelfverzekerde versie van zichzelf kan worden.

 


Klantervaringen

Ik ben erg tevreden over de trainigen, bootcamp en opvang

Een tijd geleden had ik contact gezocht met Maikel ivm een probleem in mijn eigen roedel. Na ons contact heb ik twee coach trainingen gehad van Maikel en Pascal. Zeer vriendelijke en lieve gasten die erg goed weten wat ze doen en alle tijd nemen om je te helpen. Na deze trainingen bleef ik toch het probleem grotendeels houden waardoor er gekozen is om twee van de drie honden op bootcamp te doen. Na de bootcamp zag ik een groot verschil, Maikel bracht mijn honden… Lees verder “Ik ben erg tevreden over de trainigen, bootcamp en opvang”

Hannah

Maikel, bedankt voor wat je voor Dusty gedaan hebt

Wij hebben onze hond Dusty uit Spanje gehaald, een hond met een verleden. Hij was bang voor mensen, met name voor kinderen en heel dominant naar andere honden. Hoe dominanter de andere hond, hoe feller de reactie van Dusty. Het was moeilijk/lastig om hem ergens mee naar toe te nemen. Los laten lopen kon alleen s’nachts, wanneer niemand meer op straat was. Via een tip kwam ik bij Maikel terecht. Wij hebben eerst Dusty een week op bootcamp gestuurd. Ik had wel moeite om hem… Lees verder “Maikel, bedankt voor wat je voor Dusty gedaan hebt”

Edwin

Getraumatiseerd Roemeens hondje

Ons Roemeens hondje dat zwaar getraumatiseerd is heeft twee weken bij Maikel gelogeerd. Fantastisch om te zien hoe hij met onze hond omgaat en hoe hij door zijn rustige en professionele aanpak al snel het vertrouwen van Pluto had gewonnen. Door twee weken intensief met Pluto te trainen heeft hij precies kunnen zien waar onze hond bang voor is en hoe wij daar het beste op kunnen reageren. Maikel bedankt!!! We zijn heel blij met de vorderingen die Pluto tijdens zijn bootcamp heeft gemaakt. We… Lees verder “Getraumatiseerd Roemeens hondje”

Ingrid en Boudewijn

4 dagen bootcamp

Onze Berner Sennen is 4 dagen bij Maikel geweest om zijn gedrag wat aan te passen en o.a. weer hond!! te worden. Ook ik moest leren hem te laten weten wat wel en niet kan. Dit is gelukt, ik moet wel consequent blijven met hem dit te laten weten. Het is helemaal geweldig dat Maikel mijn hond en mij geholpen heeft. Helemaal super, ontzettend bedankt Maikel.

Anja

Wat een verschil !

Onze Hond Lady hebben we uit het asiel gehaald. Ze viel uit naar andere honden en als er mensen bij ons thuis binnen kwamen bleef ze blaffen. We durfden haar niet los te laten lopen, bang dat ze een andere hond zou grijpen. Maikel is eerst bij ons thuis geweest voor een coaching en Lady is daarna nog een week op bootcamp geweest . Wat een verschil ! Ze liep gewoon lekker met de andere honden in het park!! Wat heerlijk voor haar. Door Maikel… Lees verder “Wat een verschil !”

Esther Jong

Wij hebben veel geleerd van Maikel

Wij hebben een Duitse Herder teefje genaamd Tess, Tess is in de pubertijd en dat is best heel lastig. Wij hebben verschillende trainingen gedaan van Puppie training tot gehoorzaamheids training. Tess vond het allemaal wel leuk maar luisteren ho maar. Ik kwam erachter dat ik ook niet de goede energie had naar haar toe, durfde haar niet los te laten bij andere honden en maakte dan maar een ommetje inplaats van een uitvallende hond naar andere honden toe. Tot dat ik op de site van… Lees verder “Wij hebben veel geleerd van Maikel”

Jacqueline Bekker

Sammy zijn Bootcamp

In augustus 2017 adopteerden wij onze rescuedog Sammy. Sammy had een naar verleden, hij kwam uit Roemenië, alwaar hij gered werd uit een dodingsstation. Sammy bleek een bange hond te zijn, éénmaal thuis bij ons gewend, moest hij niets van vreemden hebben die bij ons binnen kwamen. Hij ging dan hard blaffen en jaagde a.h.w. die persoon het huis uit. Zelfs onze dochter vond dat beangstigend en het gevolg was dat we Sammy, als we bezoek kregen, in de dichte achterkamer lieten. Omdat wij ook… Lees verder “Sammy zijn Bootcamp”

Jan en Gea Valentijn

Our dogs’ are now the best version of themselves

The coaching sessions by Maikel from Support 4 Dogs has been life changing, not only for our dogs but for us as well. In the first minutes of our first coaching session, we knew Maikel had some seriously amazing skills, he has an incredibly well trained eye and he picks up on the smallest changes in a dog’s body language. After our first coaching session, our dogs were no longer pulling on the leash. After the fourth coaching session both of our unruly rescue dogs… Lees verder “Our dogs’ are now the best version of themselves”

Eliza Victoria

 


 

Coachingssessie

Aan het einde van de bootcamp sluiten we af met een coachingsessie om u, door middel van videobeelden en mijn analyses, de resultaten te laten zien. Daarna is het zaak om u dezelfde gewoonten aan te leren zodat de hond ook bij u de beste versie van zichzelf blijft. Nadat we de bootcamp hebben afgesloten met een coachingsessie en u alle vaardigheden onder de knie heeft om uw hond succesvol te leiden maken we een afspraak voor een evaluatie. Deze is geheel kosteloos en is bedoeld om na een aantal weken de vooruitgang thuis te bespreken. U kunt dan in gesprek met mij vertellen wat er goed gaat en waar de knelpunten liggen. Dan kunnen we ons daar nog op focussen tijdens de evaluatie en de puntjes op de i zetten. Zo kunt u vol vertrouwen verder met uw hond!

Voor meer informatie en een vrijblijvende kennismaking:

Neem contact met ons op