GRATIS E-Book
"Download Mijn      E-Book Nu GRATIS en Leer Welke 4 Dingen Iedere Hond Écht Nodig Heeft Voor een Gelukkig Leven!"

Jouw Informatie is 100% Veilig Bij Ons en Zal Nooit Met Iemand Anders Gedeeld Worden.

Wat Ga Je Leren?

Honden hebben structuur nodig. Leer hoe je met simpele oefeningen meer structuur aanbiedt in het leven van je hond.

WAAROM heeft een hond structuur nodig?

Naast het vervullen van hun primaire levensbehoeften weten honden niet echt wat ze willen. Daarom hebben ze onze structuur en leiderschap nodig.

WAT bedoelen we precies met structuur?

Structuur is het leiden van activiteiten en het creëren van regels en grenzen.

HOE bieden we meer structuur aan onze hond?

Door het uitvoeren van simpele oefeningen met je hond kan je eenvoudig meer structuur aanbieden.

Waarom Heb je Mijn Boek Nodig?

In dit eBook ga ik de basisprincipes uitleggen van hondenopvoeding, we gaan praten over de verschillen tussen hoe een mens de wereld ervaart en hoe honden de wereld ervaren evenals wat de 4 sleutelingrediënten zijn voor een gelukkige hond.

Wat Mijn Boek je Gaat Leren

De formule voor een gelukkige hond ligt hem in het aanbieden van de juiste structuur. Deze vier elementen moeten in de juiste mate aanwezig zijn in het leven van onze hond:

 • Veiligheid en Leiding
 • Voldoende Beweging
 • Regels en Grenzen
 • Veel liefde, op het juiste moment

Onze honden voelen ons feilloos aan en reageren met uiterste gevoeligheid op iedere kleine verandering in onze gemoedstoestand. Ze zijn onze ware spiegels. Honden volgen van nature alleen stabiele leiders, wanneer we ons dus goed voelen en richting hebben in ons leven dan verdienen we het vertrouwen en respect van onze harige viervoeters.

Wij hebben ervoor gekozen om honden in ons leven te nemen. Daarom zijn wij verantwoordelijk voor onze hond zijn gedrag en ervaring van onze wereld. We hebben de hond uit zijn natuurlijke omgeving gehaald en houden ze in grote kennels, zo zien zij onze huizen namelijk. We kunnen dan ook niet verwachten dat honden onze mensenwereld begrijpen met zijn vele regels, verkeer en drukte. Daar hebben ze onze leiding voor nodig.

Top 3 Tips

 1. Wees de roedelleider!

  Door het leiden van activiteiten en het creëren van een duidelijk begin en einde van iedere activiteit of oefening.

 2. Creëer regels en grenzen                     Wees duidelijk naar je hond welk gedrag gewenst en ongewenst is.

 3. Beloon op het juiste moment                        Wanneer we aandacht geven aan een drukke of instabiele hond dan versterken we het verkeerde gedrag. Beloon alleen een kalme hond!

Wat Mensen Zeggen...

Lees wat klanten zeggen over hun ervaring met mij.

 • Wij kregen een nieuwe hond, een Mechelse herder van 8 maanden. Ze is heel erg lief, en hyper-enthousiast. Ze vloog alle kanten uit. Maikel heeft ons laten zien hoe zij rustig aan de riem kon lopen en hoe we haar enthousiasme in banen konden leiden. Dat is prima gelukt. Nu is zij de liefste en grappigste hond die we ons kunnen wensen, en ze luistert super. Maikel, heel erg bedankt!!!

  Elly Muller

  Mechelse Herder Sita

 • In augustus 2017 adopteerden wij onze rescuedog Sammy. Sammy had een naar verleden, hij kwam uit Roemenië, alwaar hij gered werd uit een dodingsstation. Sammy bleek een bange hond te zijn, éénmaal thuis bij ons gewend, moest hij niets van vreemden hebben die bij ons binnen kwamen. Hij ging dan hard blaffen en jaagde a.h.w. die persoon het huis uit.Voor ons is het nu mogelijk weer mensen in ons huis te ontvangen, zonder dat onze hond Sammy naar de achterkamer hoeft en daar zijn we super blij mee!! Maikel heeft Sammy geconfronteerd met een aantal situaties waarvoor hij bang was, maar tegelijkertijd bood hij hem vertrouwen en overwicht..Wij kunnen iedereen die met gedragsproblemen met zijn hond te maken heeft, Maikel van harte aanbevelen en naast dat hij een kundige, professionele coach is, is hij ook nog eens een heel aardig iemand met hart voor de zaak!

  Jan en Gea Valentijn

  Roemeense Rescuedog Sammy

 • The coaching sessions by Maikel from Support 4 Dogs has been life changing, not only for our dogs but for us as well. In the first minutes of our first coaching session, we knew Maikel had some seriously amazing skills, he has an incredibly well trained eye and he picks up on the smallest changes in a dog's body language. After our first coaching session, our dogs were no longer pulling on the leash. After the fourth coaching session both of our unruly rescue dogs are able to recall 100% of the time on an off-leash pack walk. Our dogs' transformation under Maikel's guidance has been astounding. It's not just us who have seen this, but our friends also are amazed; our dogs' are now the best version of themselves. We couldn't be happier clients. Thank you so much Maikel.

  Eliza Victoria

  Rescuedogs Scrappy & Chippy

 • In augustus jl. zijn we na 12 jaar Kaapstad, Zuid-Afrika teruggekeerd naar Den Haag. Niet
  alleen wij moesten wennen aan het drukke Nederland, maar ook onze Rottweiler hond van
  4 jaar. Ze is heel lief van aard, maar de kleine hondjes en de hoeveelheid honden op straat
  maakten haar toch wel wild. Daarom droeg ze een muilkorf en wandelde ik met haar op
  zeer rustige tijden. Toch geen leven voor een hond!

  De Bootcamp bij Support 4 Dogs is voor háár en voor ons de oplossing geweest. Dankzij
  deze 'inburgeringscursus' loopt ze rond zonder muilkorf en op alle tijden van de dag. We
  gaan naar het park en op de maandag gaat ze mee met de uitlaatservice! Ze heeft in korte
  tijd vriendjes gemaakt met kleine en grote honden. Verder heb ik zoveel geleerd van Maikel
  waardoor ik mijn hond beter heb leren begrijpen. Onze band is daardoor verdiept en
  versterkt. Hoe mooi is dat voor een echte hondenliefhebber.

  Maikel staat aan het begin van iets groots! Zijn Bootcamp, zijn kennis en passie zal hem ver
  brengen.

  Carmen Ter Burg

  Rottweiler Fibs

Download Mijn E-Book GRATIS!

Wie Ben Ik?

Ik zal mezelf even voorstellen.

Maikel van der Kruk

Hondengedragsexpert en Oprichter Support 4 Dogs

Mijn naam is Maikel van der Kruk, hier op de foto met mijn hond Indy. Ik heb mezelf, na het afronden van mijn studie diermanagement, de afgelopen vijf jaar volledig verdiept in hondenpsychologie en opvoeding. Door mijn werk als hondenuitlater, -verzorger en coach heb ik enorm veel ervaring opgedaan met honden van allerlei soorten rassen, leeftijden en persoonlijkheden. Variërend van agressieve pitbulls tot jonge pups, over-enthousiaste labradors en onzekere chihuahua's. 

Ondertussen heb ik zo'n beetje alle vormen van probleemgedrag gezien en opgelost. Dankzij mijn werk als hondencoach heb ik de gelegenheid gehad om met honderden eigenaren en hun honden samen te werken om meer structuur en balans te creëren in het leven van hun hond en op die manier probleemgedrag op te lossen.

Maak Een Connectie

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Mijn Missie

Het is mijn doel om zo veel mogelijk eigenaren te helpen bij het vervullen van de dagelijkse behoeften van hun hond(en). Daarnaast wil ik hondeneigenaren voorzien van duidelijke en praktische richtlijnen bij het juist opvoeden, verzorgen en trainen van hun viervoeter. 

Zodat probleemgedrag tijdig verholpen of, beter nog zelfs, voorkomen kan worden. Hierdoor kan de hond een gelukkig, gezond en evenwichtig leven leiden.

Support 4 Dogs

Adres:
Daltonstraat 4,
Den Haag/2561 ST
Nederland
Telefoon:
070-2126928