Hondencoach

Wat leert u van een hondencoach?

De sessies met een hondencoach zijn gericht op u als eigenaar. U dient de leider te zijn in de relatie met uw hond en dat uit te stralen door middel van uw gedrag. Door het hebben van de juiste “mindset”, het weten van de correcte technieken en door kleine aanpassingen en toevoegingen van nieuwe gewoonten in uw gedrag kunt u heel eenvoudig uw hond duidelijk maken dat u de baas bent. Ook communiceert u hiermee dat u van de hond verwacht dat zij kalm is en dat ze op u let.

Hierdoor luistert de hond veel beter!

Als dit eenmaal klopt dan valt alles op zijn plek. Vertrouwen, respect en liefde zijn de basis voor iedere relatie, zeker voor uw band met uw trouwe viervoeter! Tijdens de coachingsessie zullen deze onderwerpen uitgebreid aan bod komen. Het gedrag van uw hond en de huidige structuur van haar leven zullen we gaan doornemen waarna we kijken waar er verbeterpunten liggen. Door middel van het aanleren van de juiste mindsets, technieken en oefeningen slijpen we er nieuwe gewoonten in die de band tussen u en uw hond op termijn alleen maar hechter zal maken.

Deze drie dingen zijn het belangrijkste voor uw hond:

  • Veiligheid en leiding
  • Duidelijke regels en grenzen (Structuur)
  • Routine en beweging

Wanneer we deze drie dingen op een positieve manier aanbieden helpen we onze honden om zelfvertrouwen op te bouwen.

De aandacht van uw hond verdiend u door de uitstraling te hebben van een leider. Dit betekent dat uw gedrag, maar ook uw mindset moet kloppen. Uw hond voelt u feilloos aan, zodra zij kracht en leiderschap voelt van uw kant kan zij zich pas volgzaam opstellen. Uw hond heeft behoefte aan duidelijkheid welke rol (volger of leider) zij vervult in de roedel. Zodra zij haar plek weet geeft dat een hoop rust en zien we dat de hond haar gedrag in alle opzichten verbeterd en is zij veel meer in balans.

Tijdens een coachingsessie zullen we u, vanuit onze kennis en ervaringen, uitleggen hoe honden de wereld ervaren en u wijzen op ‘signalen’ uit de omgeving en uw gedrag die belangrijk zijn voor uw hond (bijvoorbeeld uw intentie). Wat voor u onbelangrijk lijkt of waar u zich misschien niet van bewust bent, kan het gedrag van uw hond beïnvloeden.

Maak nu een afspraak voor een coachingsessie

 


Bekijk hier de Prijzen voor een coachingsessie met een hondencoach