Hondencoach

Wat leert u van een hondencoach?

De sessies met een hondencoach zijn gericht op u als eigenaar. U dient de leider te zijn in de relatie met uw hond en dat uit te stralen door middel van uw gedrag. Door het hebben van de juiste "mindset", het weten van de correcte technieken en door kleine aanpassingen en toevoegingen van nieuwe gewoonten in uw gedrag kunt u heel eenvoudig uw hond duidelijk maken dat u de baas bent. Ook communiceert u hiermee dat u van de hond verwacht dat zij kalm is en op u let.

Als dit eenmaal klopt dan valt alles op zijn plek. Vertrouwen, respect en liefde zijn de basis voor iedere relatie, zeker voor uw band met uw trouwe viervoeter! Tijdens de coachingsessie zullen deze onderwerpen uitgebreid aan bod komen. We nemen het gedrag van uw hond en de huidige structuur van haar dag door waarna we kijken waar er verbeterpunten liggen. Door middel van het aanleren van de juiste 'mindsets', technieken en oefeningen slijpen we er nieuwe gewoonten in die de band tussen u en uw hond op termijn alleen maar hechter zal maken.

Deze vier dingen zijn het belangrijkste voor uw hond:

  1. Veiligheid en leiding
  2. Voldoende beweing
  3. Duidelijke regels en grenzen (Structuur)
  4. Veel liefde, op het juiste moment

"Wanneer we deze vier dingen consequent aanbieden helpen we onze hond om in balans te leven en zelfvertrouwen op te bouwen."

 


Klantervaringen

Geweldig!

Toen we onze Layka uit het asiel haalde kon ze niet echt goed met andere honden omgaan. Het was spelen of vechten, er zat niks tussen. Ze had simpelweg nooit de communicatieve vaardigheden geleerd die nodig waren om normaal met andere honden om te gaan of om ze te negeren. Na de bootcamp van Maikel is dit nu helemaal anders. We hoeven ons nu geen zorgen meer te maken als er andere honden op Layka afkomen. Ze speelt even met… Lees verder “Geweldig!”

Sem & Ramonda

Ik ben erg tevreden over de trainigen, bootcamp en opvang

Een tijd geleden had ik contact gezocht met Maikel ivm een probleem in mijn eigen roedel. Na ons contact heb ik twee coach trainingen gehad van Maikel en Pascal. Zeer vriendelijke en lieve gasten die erg goed weten wat ze doen en alle tijd nemen om je te helpen. Na deze trainingen bleef ik toch het probleem grotendeels houden waardoor er gekozen is om twee van de drie honden op bootcamp te doen. Na de bootcamp zag ik een groot… Lees verder “Ik ben erg tevreden over de trainigen, bootcamp en opvang”

Hannah

Direct onder de indruk

Direct bij onze eerste ontmoeting was ik dermate onder de indruk van de wijze waarop Maikel (eigenaar) met \’zijn\’ honden omgaat, dat ik direct hem meteen voor onze Barus heb gevraagd. (Terwijl we eigenlijk niet echt oppas nodig hebben!) Vol passie en enthousiasme past hij op, leert Barus dingen waar ikzelf niet aan toe kom, let niet op een uurtje meer of minder. Deelt veel videos met me, waarin Barus speelt met andere honden, heeft daarbij oog voor de individuele… Lees verder “Direct onder de indruk”

Wouter Aukema

Wat een verschil !

Onze Hond Lady hebben we uit het asiel gehaald. Ze viel uit naar andere honden en als er mensen bij ons thuis binnen kwamen bleef ze blaffen. We durfden haar niet los te laten lopen, bang dat ze een andere hond zou grijpen. Maikel is eerst bij ons thuis geweest voor een coaching en Lady is daarna nog een week op bootcamp geweest . Wat een verschil ! Ze liep gewoon lekker met de andere honden in het park!! Wat… Lees verder “Wat een verschil !”

Esther Jong

Ik kan zonder zorgen naar het strand

In de puberperiode van mijn doodle Bob zag ik het niet meer zitten. Doordat Bob steeds meer zijn eigen gang ging raakte ik totaal het vertrouwen kwijt. Op het strand bepaalde Bob hoever hij liep en, of en wanneer hij zich weer bij mij meldde. Van een toevallige voorbijganger kreeg ik de tip contact op te nemen met Maikel. Maikel is bij ons thuis gekomen en heeft met ons aan de problemen gewerkt in onze eigen omgeving. Hij maakte daarbij… Lees verder “Ik kan zonder zorgen naar het strand”

Hilde

Echt fantastisch

Onze dalmaat Rosie is twee weken bij de mannen uit logeren geweest. Eén week bootcamp en één week reguliere opvang. Spannend voor ons omdat Roos nog wel eens de neiging heeft uit te vallen naar honden die haar niet aanstaan. Overigens ook spannend voor Roos, zoals bleek bij de eerste kennismaking. Zowel Maikel als Pascal wisten echter dermate goed met Roos om te gaan, dat zij binnen no-time los kon rondsnuffelen in de roedel. Voor ons echt een openbaring. Dus… Lees verder “Echt fantastisch”

Marc van Leeuwen

Heel erg blij

Wij kregen een nieuwe hond, een Mechelse herder van 8 maanden. Ze is heel erg lief, en hieper-enthousiast. Ze vloog alle kanten uit. Maikel heeft ons laten zien hoe zij rustig aan de riem kon lopen en hoe we haar enthousiasme in banen konden leiden. Dat is prima gelukt. Nu is zij de liefste en grappigste hond die we ons kunnen wensen, en ze luistert super. Maikel, heel erg bedankt!!! Elly Muller

Elly Muller

Ik beveel Maikel van harte aan

Net op een moment dat mijn hondje Tippie als een bezetene vanaf het balkon aan het blaffen was, liep Maikel langs, en hij gaf mijn man, die toevallig buiten stond, spontaan allerlei nuttige adviezen. Een goede reden voor ons om eens nader met Maikel te praten en nader advies bij hem in te winnen. We hebben er veel van geleerd, en ons hondje, ofschoon nog steeds een beetje lawaaierig op zijn tijd _ maar dat is niet erg als ze… Lees verder “Ik beveel Maikel van harte aan”

Renée Olsthoorn

Gelukkige hond, gelukkige baas

De betrokkenheid van Maikel en Roy geeft je vanaf het begin al een gerust gevoel. Zij kijken zowel naar de hond als het gedrag van de baasjes. We kregen ook een aparte trainingssessie om beter met onze onstuimige en angstige Gianny om te gaan. De begeleiding en coaching heeft geresulteerd in hele relaxte baasjes en een ontspannen loslopende hond. Wij raden het een ieder aan om met deze toppers in zee te gaan. Goed voor u en zeker goed voor… Lees verder “Gelukkige hond, gelukkige baas”

Fred Boes

Bootcamp Sam

In December, we adopted a rescue dog, Sam, from Romania, who is 2 years old. He was a sweetheart, but extremely sensitive, insecure and anxious. He wasn’t good with people he didn’t know very well. It escalated to nipping them when they came into the house, particularly men, because he was highly stressed and anxious. It got to the point where we were on the verge of giving up on him, as it was causing us so much anxiety, but didn’t want… Lees verder “Bootcamp Sam”

Meg Haworth

Our dogs’ are now the best version of themselves

The coaching sessions by Maikel from Support 4 Dogs has been life changing, not only for our dogs but for us as well. In the first minutes of our first coaching session, we knew Maikel had some seriously amazing skills, he has an incredibly well trained eye and he picks up on the smallest changes in a dog’s body language. After our first coaching session, our dogs were no longer pulling on the leash. After the fourth coaching session both… Lees verder “Our dogs’ are now the best version of themselves”

Eliza Victoria

Fibs op Bootcamp 2018

In augustus jl. zijn we na 12 jaar Kaapstad, Zuid-Afrika teruggekeerd naar Den Haag. Niet alleen wij moesten wennen aan het drukke Nederland, maar ook onze Rottweiler hond van 4 jaar. Ze is heel lief van aard, maar de kleine hondjes en de hoeveelheid honden op straat maakten haar toch wel wild. Daarom droeg ze een muilkorf en wandelde ik met haar op zeer rustige tijden. Toch geen leven voor een hond! De Bootcamp bij Support 4 Dogs is voor… Lees verder “Fibs op Bootcamp 2018”

Carmen Ter Burg

Getraumatiseerd Roemeens hondje

Ons Roemeens hondje dat zwaar getraumatiseerd is heeft twee weken bij Maikel gelogeerd. Fantastisch om te zien hoe hij met onze hond omgaat en hoe hij door zijn rustige en professionele aanpak al snel het vertrouwen van Pluto had gewonnen. Door twee weken intensief met Pluto te trainen heeft hij precies kunnen zien waar onze hond bang voor is en hoe wij daar het beste op kunnen reageren. Maikel bedankt!!! We zijn heel blij met de vorderingen die Pluto tijdens… Lees verder “Getraumatiseerd Roemeens hondje”

Ingrid en Boudewijn

Wij hopen nog lang van jullie diensten gebruik te maken

In september zijn wij via het Internet in contact gekomen met maikel. Onze toen anderhalf jarige rottweiler Tyson was een moeilijke hond qua gedrag naar andere. Niet zo zeer naar honden maar naar mensen kon hij nog wel eens een duidelijke waarschuwingsgrom geven. Hierdoor was het voor ons niet mogelijk om een weekendje weg te gaan laat staan een vakantie van 2 weken. Maikel is bij ons thuis geweest en heeft wat dingen laten zien hoe wij zijn gedrag konden… Lees verder “Wij hopen nog lang van jullie diensten gebruik te maken”

Frits en Madelon

Noodle is much more relaxed and sociable

My dog Noodle was setting boundaries very aggressively with other dogs, and increasingly attacking them.  Maikel helped me to change Noodle’s behaviour with only one coaching session as well as Noodle having weekly walks with Maikel’s pack.  Noodle’s behaviour has dramatically improved, he is much more relaxed and sociable, though still wants to dominate, but in a much less disruptive way.  I happily recommend Maikel to help you with dog behaviour issues.

Carolyn

Bootcamp for Hanhan’s separation anxiety

After moving to the Netherlands, my dog Hanhan developed a serious separation anxiety. So he kept barking and destroying stuff at home. At the time when I felt so frustrated and helpless, my neighbor recommended Maikel who helped her colleague showed her dog’s behavior issue. So I had a strong confidence in Maikel since the very beginning. Maikel trained Hanhan during the dog camp and also Hanhan stayed 3 weeks more when I was on vacation. When Hanhan came back… Lees verder “Bootcamp for Hanhan’s separation anxiety”

Anqi Huang

Maikel, bedankt voor wat je voor Dusty gedaan hebt

Wij hebben onze hond Dusty uit Spanje gehaald, een hond met een verleden. Hij was bang voor mensen, met name voor kinderen en heel dominant naar andere honden. Hoe dominanter de andere hond, hoe feller de reactie van Dusty. Het was moeilijk/lastig om hem ergens mee naar toe te nemen. Los laten lopen kon alleen s’nachts, wanneer niemand meer op straat was. Via een tip kwam ik bij Maikel terecht. Wij hebben eerst Dusty een week op bootcamp gestuurd. Ik… Lees verder “Maikel, bedankt voor wat je voor Dusty gedaan hebt”

Edwin

Sammy zijn Bootcamp

In augustus 2017 adopteerden wij onze rescuedog Sammy. Sammy had een naar verleden, hij kwam uit Roemenië, alwaar hij gered werd uit een dodingsstation. Sammy bleek een bange hond te zijn, éénmaal thuis bij ons gewend, moest hij niets van vreemden hebben die bij ons binnen kwamen. Hij ging dan hard blaffen en jaagde a.h.w. die persoon het huis uit. Zelfs onze dochter vond dat beangstigend en het gevolg was dat we Sammy, als we bezoek kregen, in de dichte… Lees verder “Sammy zijn Bootcamp”

Jan en Gea Valentijn

Geweldig, geweldig, geweldig!

Eigenlijk moet ik geen recensie geven stel je voor dat het druk wordt. Ik houd het kort; geweldig geweldig geweldig! Maikel heeft onze pup van 12 weken 7 dagen bij zich gehad ivm verlatings angst. We zijn er nog niet maar het begin is er. We kunnen nu zelf weer aan de slag met het alleen leren zijn. Met consequent handelen, zoeken naar de manier die voor onze pup het beste werkt en ten koste van zijn eigen rust heeft… Lees verder “Geweldig, geweldig, geweldig!”

Sam

Wij hebben veel geleerd van Maikel

Wij hebben een Duitse Herder teefje genaamd Tess, Tess is in de pubertijd en dat is best heel lastig. Wij hebben verschillende trainingen gedaan van Puppie training tot gehoorzaamheids training. Tess vond het allemaal wel leuk maar luisteren ho maar. Ik kwam erachter dat ik ook niet de goede energie had naar haar toe, durfde haar niet los te laten bij andere honden en maakte dan maar een ommetje inplaats van een uitvallende hond naar andere honden toe. Tot dat… Lees verder “Wij hebben veel geleerd van Maikel”

Jacqueline Bekker

 


 

Leiderschap

De aandacht van uw hond verdient u door de uitstraling te hebben van een leider. Dit betekent dat uw gedrag, maar ook uw 'mindset' moet kloppen. Uw hond voelt u feilloos aan, zodra zij kracht en leiderschap voelt van uw kant kan zij zich pas volgzaam opstellen. Uw hond heeft behoefte aan duidelijkheid welke rol (volger of leider) zij vervult in de roedel. Zodra zij haar plek weet geeft dat een hoop rust en zien we dat de hond haar gedrag in alle opzichten verbeterd en is zij veel meer in balans.

Tijdens een coachingsessie zullen we u, vanuit onze kennis en ervaringen, uitleggen hoe honden de wereld ervaren en u wijzen op ‘signalen’ uit de omgeving en uw gedrag die belangrijk zijn voor uw hond (bijvoorbeeld uw intentie). Wat voor u onbelangrijk lijkt of waar u zich misschien niet van bewust bent, kan het gedrag van uw hond beïnvloeden.

Voor meer informatie over onze filosofie en werkwijze:

Download Mijn GRATIS E-Book Hier

4 Dingen Die Iedere Hond Écht Nodig Heeft Voor een Gelukkig Leven

Bekijk Onze GRATIS Videotraining Serie

Leer WAAROM honden structuur nodig hebben, WAT we precies bedoelen met structuur en HOE je je hond structuur kunt aanbieden

Maak een afspraak voor een coachingssessie

U kunt ons bellen op: 070-2126928

 

U kunt ons ook een bericht sturen via dit formulier:


[recaptcha]

* Deze velden moeten ingevuld zijn

 


Door gebruik te maken van deze dienst van Support 4 Dogs gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Bekijk hier de Prijzen voor coaching