Wij hebben veel geleerd van Maikel

mei 9, 2017 Maikel

Wij hebben een Duitse Herder teefje genaamd Tess, Tess is in de pubertijd en dat is best heel lastig. Wij hebben verschillende trainingen gedaan van Puppie training tot gehoorzaamheids training.

Tess vond het allemaal wel leuk maar luisteren ho maar. Ik kwam erachter dat ik ook niet de goede energie had naar haar toe, durfde haar niet los te laten bij andere honden en maakte dan maar een ommetje inplaats van een uitvallende hond naar andere honden toe. Tot dat ik op de site van Support4Dogs kwam en Maikel gebeld heb en om raad gevraagd.

Maikel is eerst bij ons thuis geweest en als verrassing had hij wat andere honden mee. Maikel heeft me geleerd om op een goede manier honden aan elkaar voor te stellen en zag vol verbazing dat mijn Tess niet agressief was maar gewoon wilde spelen.

Tess is een weekje met Maikel mee naar huis gegaan om wat sociale vaardigheden te leren van de andere honden. Bij thuiskomst zagen wij al gelijk verandering ze was veel rustiger. Later is Maikel nog eens bij ons thuis geweest om ons verder nog hands-vaten te geven om verder te gaan met het op de juiste manier om te gaan met onze Tess.

Nu speelt ze weer gezellig met andere honden zonder dat ik bang hoef te zijn dat er wat gebeurt. Wij hebben veel geleerd van Maikel en zijn hem heel dankbaar, als men een held kan hebben dan is Maikel de mijne.