Non-verbale communicatie is 93% van wat je zegt

In deze video bespreekt Maikel hoe je eenvoudig ervoor zorgt dat jouw lichaamstaal hetzelfde communiceert als je commando wanneer je jouw hond roept. Volgens onderzoek is onze lichaamstaal en de intonatie van onze stem 93% van alle communicatie. Dit betekent dat wat wij daadwerkelijk zeggen maar 7% van het totale plaatje is.

Voor honden zijn woorden misschien nog minder belangrijk. Voor hun draait het allemaal om je energie en lichaamstaal. Wees daarom bewust van wat je lichaam zegt wanneer je jouw hond om iets vraagt.

In deze video leer je:

  1. Waarom lichaamstaal zo belangrijk is in je communicatie naar je hond toe
  2. Hoe je jouw non-verbale communicatie op één lijn trekt met je verbale communicatie
  3. Hoe je door het toevoegen van 1 extra stap duidelijker communiceert naar je hond toe wanneer je hem roept

Schrijf Je Nu In Voor De Online Honden Opvoedingscursus

Creëer een diepere connectie met je hond en til jouw leiderschapskwaliteiten naar een nieuw niveau met mijn trainingsvideo’s bomvol met bewezen en effectieve trainingsmethoden.

Deze vier dingen zijn fundamenteel voor het opvoeden van een sociale en gelukkige hond:

  1. Het aanbieden van veiligheid en leiding
  2. Voldoende beweging
  3. Het stellen van duidelijke grenzen
  4. Veel liefde, op het juiste moment

In mijn Masterclass over Hondenopvoeding ben ik al dieper ingegaan op deze 4 aspecten, dus zorg dat je die nog even kijkt als je hem gemist hebt.

Nu je weet waarom structuur zo belangrijk is in het dagelijkse leven van je hond is de volgende stap om duidelijkheid te krijgen over hoe je precies die structuur kunt aanbieden in de praktijk. Dit doe je door het uitvoeren en herhalen van simpele oefeningen waarmee je jouw hond niet alleen fysiek maar ook mentaal uitdaagt.

Zo heb je niet alleen een kalmere en beter luisterende hond, maar voorkom én verhelp je probleemgedrag ook voordat het je dagelijkse leven op z’n kop gaat zetten.

Hoe ik kan helpen

In 20 videotrainingen leer ik je hoe je eenvoudig vele vormen van probleemgedrag kunt oplossen zodat jouw hond de beste versie van zichzelf kan zijn. Geen getrek meer aan de riem, geen confrontaties meer op straat met andere honden. Gewoon een hond die luistert, sociaal is en weet wat er van hem verwacht wordt in iedere situatie.

Bijna alle hoofdstukken in de serie bestaan uit een theorie-video en een praktijk-video. Zo leg ik niet alleen uit waarom jouw hond zich zo gedraagt maar laat ik ook precies zien welke oefeningen je kunt doen om daar het beste mee om te gaan. Daarnaast heb je gelijk bewijs dat het ook echt werkt!

Deze onderwerpen komen aan bod in deze cursus:

1. Hondenpsychologie

2. Veiligheid en Leiding

3. Uitlaten

4. Hoe leer je een hond om plaats te gaan? (Benchtraining)

5. Hoe leer je een hond grenzen rondom voedsel?

6. Hoe leer je een hond grenzen tijdens spelen? (Bal loslaten op commando)

7. Hoe leer je een hond snel te kalmeren? (bij bezoek)

8. Persoonlijke ontwikkeling

Ook krijg je 5 EXTRA bonusvideo’s!

BONUS #1 – Hoe leer je een hond grenzen bij de deur?
BONUS #2 – Riem positionering
BONUS #3 – Benchtraining voor puppies (Verlatingsangst)
BONUS #4 – Hoe leer je een puppy grenzen rondom voedsel?
BONUS #5 – Hoe leer je een hond grenzen rondom spelen?

Zo heb je genoeg informatiebronnen tot je beschikking om echte resultaten te behalen, jouw hond te helpen in balans te leven en een diepere connectie te maken met je trouwe viervoeter.

Riem positionering

De dapperste garantie ter wereld

Ik ben er van overtuigd dat mijn training jou en je hond kan helpen. Als je toch niet tevreden bent met het videoproduct kun je zonder problemen je geld terugkrijgen. Je krijgt 30 dagen lang een 100% niet-goed-geld-terug garantie. Is het videoproduct niet naar wens of heeft het je niet geholpen met het creëren van de gewenste gedragsverandering bij je hond? Dan krijg je gewoon je geld terug, zonder poespas, gewoon direct op je bankrekening teruggestort. Jouw aankoop is dus helemaal risico-vrij!

Wat krijg je precies?

Jouw persoonlijke Video-Dashboard. Met een overzicht van jouw vooruitgang en alle lessen
Diepe analyses van hondengedrag aan de hand van videobeelden van real-life case studies

Schrijf Je Nu In Voor De Online Honden Opvoedingscursus

Creëer een diepere connectie met je hond en til jouw leiderschapskwaliteiten naar een nieuw niveau met mijn trainingsvideo’s bomvol met bewezen en effectieve trainingsmethoden.

Door de video’s te kijken realiseerde ik mij dat ik gewoon ongewenst gedrag moet corrigeren

De laatste tijd ervoer ik het volgende probleem; mijn teef Mig was bang voor van alles, vooral voor vreemde honden. Niet agressief maar stormde er op af om indruk te maken, gewoon vervelend gedrag. Reu Liff helpt altijd een handje mee.

Ik heb de video’s over socialisatie gekeken. Ik heb Mig uitbundig beloond als ze maar even aan zich liet ruiken en de honden die te opdringerig waren weggestuurd. Ze begreep het eigenlijk al snel en laat nu meer aan zich ruiken en doet dit ook zelfs bij anderen! Bij op een hond afstormen ( als ze los loopt) kijkt ze naar me en als ik roep dat ze normaal moet doen, stopt ze. Ik heb haar wel regelmatig moeten corrigeren als ze een lip optrok als honden te dicht bij haar kwamen (maar geen kwaad in de zin hadden).

Voor het pad achter mijn huis, waar ze aan de riem zitten, heb ik de riemen gekocht die over hun neus kunnen (riem positionering). Ten eerste houd ik ze beter, ze kunnen me niet meer omver trekken en ten tweede voelen ze zich, denk ik, meer onder controle, waardoor ze eigenlijk veel minder uitvallen. De reu heb ik wat meer gecorrigeerd als hij te dominant speelde. Hij probeert het even en als het niet mag, dan bindt ie in en gaat hij léuk spelen met dezelfde hond als die hij eerst wilde domineren.

Ik ben al met al wat strenger geworden en realiseer me, door de video’s te kijken, dat ik gewoon ongewenst gedrag moet corrigeren en niet moet bedenken waarom ze dat doen. Dat levert niets op, behalve hoofdpijn.

Mig
Marja Pronk

Direct onder de indruk

Direct bij onze eerste ontmoeting was ik dermate onder de indruk van de wijze waarop Maikel (eigenaar) met \’zijn\’ honden omgaat, dat ik direct hem meteen voor onze Barus heb gevraagd. (Terwijl we eigenlijk niet echt oppas nodig hebben!)
Vol passie en enthousiasme past hij op, leert Barus dingen waar ikzelf niet aan toe kom, let niet op een uurtje meer of minder. Deelt veel videos met me, waarin Barus speelt met andere honden, heeft daarbij oog voor de individuele eigenschappen van iedere hond.

Jayda met een gerust hart achtergelaten

Wij zijn superblij dat we Maikel hebben gevonden via internet! Vooral Jayda natuurlijk! ? Af en toe past Maikel een dagje op haar en krijgen veel foto’s en filmpjes doorgestuurd waar we de hele dag naar uitkijken. Ze heeft het super naar d’r zin en word veel uitgelaten en mag vaak lekker met andere honden spelen! Ik kan iedereen garanderen dat je je hond met een gerust hart achter kan laten bij hem!

Tara en Kelvin hadden het prima naar hun zin

Maikel heeft getoond een zeer betrouwbare en betrokken hondentrainer te zijn. Ik ben reuze blij dat Maikel tijdens mijn afwezigheid mijn twee kanjers van bordeaux dogs in hun eigen vertrouwde omgeving heel goed heeft verzorgd en begeleidt. Ook was het fijn dat Maikel af en toe foto\’s toestuurde waarop ik kon zien dat Tara en Kelvin het prima naar hun zin hadden met hun oppas.

We gaan Teun zeker weer bij Maikel brengen

Onze hond Teun heeft ruim een week bij Maikel gelogeerd. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin gehad, Maikel hield ons op de hoogte door foto’s en flimpjes te sturen waaraan je zag dat Teun ervan genoot. Maikel ging verschillende keren per dag met nog andere honden erbij naar bos en strand. Bij hem thuis zag het er schoon en verzorgd uit, we werden hartelijk welkom geheten en hadden meteen het gevoel dat Teun hier op zijn plaats was. Als we weer op vakantie gaan zullen we Teun zeker weer bij Maikel brengen. Wij zullen Maikel zeker aanbevelen aan anderen.

Prima tevreden

Onze hond Fedor heeft een lang weekend bij Maikel gelogeerd. Prima tevreden over zijn benadering naar de hond toe en kennis van honden. Onze hond Fedor had het naar zijn zin, dat gaf ons een goed gevoel. Ook de voorafgaande kennismaking tussen Maikel en onze hond. was een prima idee. Zeker voor herhaling vatbaar.

Hond voelt zich snel thuis

Prima tevreden over Maikel.
goede service, betrokken, hond voelt zich snel thuis.

Bobby is dankzij Maikel veel socialer

Onze chihuahua Bobby heeft 10 dagen bij Maikel gelogeerd. Hij was niet sociaal naar andere honden, maar dankzij Maikel is dat veel beter! Het was fantastisch om te zien hoe hij in de roedel opgaat. Hij heeft het enorm naar zijn zin gehad en we brengen Bobby met een gerust hart vaker bij Maikel.

Een aanrader!

Onze witte herder Ice heeft begin oktober een paar dagen bij Maikel gelogeerd! Geweldig om zijn aanpak te ervaren. Hij kan lezen en schrijven met honden. Hij had al snel de hyperactiviteit van Ice onder controle. De huiselijke opvang is top! Ook het meedraaien in de roedel, de ‘op maat’ activiteiten en haal- en brengservice is top! Een aanrader!

Bram kwam helemaal relaxed en braaf terug

Onze Cocker Spaniel Bram heeft een weekend bij Maikel gelogeerd. Hij heeft het enorm naar zijn zin gehad. Bram is nog jong (11 mnd) en zit volop in zijn puberteit. Maikel voelt honden goed aan en hij weet hoe hij ze moet aansturen en opvoeden. Daarnaast is hij enorm gedreven en spat het enthousiasme ervan af, erg leuk om te zien en ervaren! Bram kwam helemaal relaxed en braaf terug van zijn verblijf bij Maikel. We zijn blij dat we een plek hebben gevonden waar Bram in goede handen is tijdens onze vakanties.

Geen hokken, alleen maar vrijheid

Ik had mijn hond nog nooit naar iemand anders gebracht dan alleen familie dus ik vond het best wel een beetje eng. Kwam via Internet bij maikel terecht en daar ben ik heel erg blij mee want hij is echt heel erg goed met honden. Geen hokken alleen maar vrijheid precies wat ik zocht voor mijn hond ze konden lekker buiten lopen en spelen met elkaar. Voor mij de beste vakantie plek voor mijn hond kreeg ook nog foto’s toegestuurd zodat ik kon zien dat hij het naar zijn zin had. Voor mij was dat heel belangrijk want zo kon ik met een gerust hart genieten van mijn vakantie. Dus top!

Maikel is een toppertje

Cooper onze bruine labrador heeft Maikel zo goed getraind en mij geholpen om Cooper te trainen, echt fantastisch.
Maikel is de Cesar Milan, respect en alle honden hebben respect voor m, echt bizar.
Nu is Cooper gaan logeren, was een groot feest voor Cooper en wij heerlijk onbezorgd op vakantie
Maikel bedankt en Cooper komt snel weer logeren, al is het alleen al dat Cooper het zo leuk vindt.

Ik beveel Maikel van harte aan

Net op een moment dat mijn hondje Tippie als een bezetene vanaf het balkon aan het blaffen was, liep Maikel langs, en hij gaf mijn man, die toevallig buiten stond, spontaan allerlei nuttige adviezen.

Een goede reden voor ons om eens nader met Maikel te praten en nader advies bij hem in te winnen. We hebben er veel van geleerd, en ons hondje, ofschoon nog steeds een beetje lawaaierig op zijn tijd _ maar dat is niet erg als ze onraad ruikt _ is als was in onze handen.

Verder zijn we heel blij met de opvang die Maikel verzorgt. Hij straalt enthousiasme, spontaneïteit en liefde voor honden uit, precies wat onze bevriende viervoeters nodig hebben.

Gewoonweg een 5-sterren TOP-locatie

Balou, onze labradoodle, is twee weken op vakantie geweest bij Maikel. En vakantie was het! Even wennen aan het begin, de omgeving en de andere vakantiegangers verkennen en daarna de tijd van je leven hebben. Veel de natuur in, lekker bewegen, goed eten en eindeloos chillen met de andere gasten. En dat allemaal onder de bezielende begeleiding van Maikel, die ondertussen ook nog oog heeft voor de individuele wensen van zijn gasten. Maikel hartstikke bedankt!

Zijn super tevreden

Wij hebben Ninja onze labrador/border al een aantal keer bij Maikel/support 4 dogs gebracht voor hotel en hij is opgehaald voor de uitlaatservice en zijn super tevreden. Ninja is een pup van negen maanden en vind het geweldig om in de roedel te leven. Hij krijgt bij Maikel de juiste beweging en er worden manieren bij Ninja op een vriendelijk, juiste wijze aangeleerd. Ook ik zelf heb er al van geleerd en het overgenomen. Kortom ik kan Ninja met een gerust hart bij support 4 dogs
achterlaten. We willen op korte termijn ook nog eens een individuele training volgen met Ninja en Maikel bij ons thuis.

Wij zijn bijzonder enthousiast over Support4Dogs!

Zowel Maikel als Pascal zijn absolute toppers in het trainen en verzorgen van honden. Onze beide honden worden heel graag door Maikel uitgelaten als we er niet zijn en zijn helemaal enthousiast als ze gaan boarden. Erg professioneel, van de introductie tot de roedel, de constante vigilantie en de absolute dedicatie naar de honden toe. Geweldig om te zien hoe goed ze het doen in de roedel. En qua service, ook geweldig, ze komen helemaal “groomed” terug :), en luisteren nu veel beter. We bevelen Support4Dogs 120% aan.

Ik ben erg tevreden over de trainigen, bootcamp en opvang

Een tijd geleden had ik contact gezocht met Maikel ivm een probleem in mijn eigen roedel. Na ons contact heb ik twee coach trainingen gehad van Maikel en Pascal. Zeer vriendelijke en lieve gasten die erg goed weten wat ze doen en alle tijd nemen om je te helpen. Na deze trainingen bleef ik toch het probleem grotendeels houden waardoor er gekozen is om twee van de drie honden op bootcamp te doen. Na de bootcamp zag ik een groot verschil, Maikel bracht mijn honden terug en liet zien wat hij ze geleerd had. Mijn honden blijven nu ook om de zoveel weken een nachtje bij hem in de opvang. Ik ervaar het als zeer prettig en weet dat ze het goed hebben. Ook laat hij weten dat het daar erg goed gaat in zijn roedel en met het uitlaten. Waar ik erg blij mee ben. Thuis heb ik helaas wel nog steeds last van het probleem in mijn roedel. Zowel aan de lijn als los. Ondanks de trainingen, bootcamp en wat ik geleerd heb en uitvoer, blijven bij bijna iedere wandeling twee van de drie honden niet rustig naar andere honden als ik deze passeer of als zij andere honden tegenkomen is een losloopgebied. De wisselwerking tussen die twee blijft enorm aanwezig. Ik ben erg tevreden over de traingen, bootcamp en opvang van Maikel en Pascal. Alleen helaas voor mij dat het bij mij thuis nog steeds niet goed gaat.

Maikel en Pascal zijn geweldig met honden

Ik had nog nooit Rosita bij iemand anders gebracht dan familie dus het was voor mij een beetje moeilijk om iemand te vinden om op te passen tijdens een weekend weg.
ik heb gezocht op internet en kwam bij support 4 dogs terecht. Ik vond het geweldig dat de honden alle vrijheid hadden om de hele dag buiten te lopen en lekker te spelen.

Maikel en Pascal zijn geweldig met honden en Rosita vond het heel fijn om bij hun te zijn. Ik kreeg ook foto’s toegestuurd. Ik vond het super en als ik op vakantie weer ga zal zeker Rosita bij Support 4 dogs brengen.
Bedankt Maikel en Pascal. Wij zijn blij met jullie

We kregen een blije en opgewekte hond terug

Eind augustus moesten we op korte termijn een logeeradres voor onze hond Ceder gaan vinden. Ze is opgegroeid op straat en in een kennel, en heeft iemand nodig die haar leiding en veiligheid geeft. We waren enorm blij dat ze bijna direct bij Maikel terecht kon. Ze heeft het fijn gehad met de roedel en de aandacht van Maikel, we kregen een blije en opgewekte hond terug.
We vonden het ook fijn dat Maikel goed luistert naar je verhaal en je vragen. We hadden meteen vertrouwen in de manier waarop Maikel met honden omgaat. Mochten we een keer niet verder weten met ons straathondje, zullen we het gerust aan hem vragen. Heel erg bedankt, Maikel, ook voor je flexibiliteit!

Ze luistert nu nog beter dan ze al deed

Tiki (10 maanden) heeft eind september een week bij Michael gelogeerd en heeft het er heerlijk gehad. Ze luistert nu nog beter dan ze al deed en dat is een hele prestatie voor een eigenwijze Welsh Springer Spaniel! Ik kan Michael en Pascal zeker aanbevelen.

Echt fantastisch

Onze dalmaat Rosie is twee weken bij de mannen uit logeren geweest. Eén week bootcamp en één week reguliere opvang. Spannend voor ons omdat Roos nog wel eens de neiging heeft uit te vallen naar honden die haar niet aanstaan. Overigens ook spannend voor Roos, zoals bleek bij de eerste kennismaking. Zowel Maikel als Pascal wisten echter dermate goed met Roos om te gaan, dat zij binnen no-time los kon rondsnuffelen in de roedel. Voor ons echt een openbaring. Dus vol vertrouwen Roos afgeleverd. Al snel kwamen de berichten en foto’s dat het goed ging. Een pak van ons hart. Bij het ophalen bleek echter dat Roos met iedereen vriendjes was geworden, behalve met de hond van Maikel zelf. Maikel reageerde daar zelf heel nuchter op: het kan soms zijn dat honden elkaar niet liggen… Geen probleem: vergt alleen wat alertheid.

Opvallend bij thuiskomst was dat Roos al een heel stuk rustiger was. Zij leek anders tegen ons aan te kijken. Wat meer onderdanig. Enkele dagen later volgde de coachingsessie van Maikel bij ons in de wijk. in één woord: geweldig! Elke hond zochten we met opzet op om te kijken of vooral wij in staat waren om Roos daar op een goede manier langs te geleiden. Mocht het niet goed gaan rende Maikel achter de andere eigenaar om om te vragen of deze nog een keer langs wilde lopen. Daarbij kon Maikel zich vaak niet inhouden om hier en daar ook wat tips te geven aan deze andere eigenaren. Kortom: in korte tijd werd de hele wijk getraind en heeft Maikel zich als hondenfluisteraar behoorlijk populair gemaakt!

Zolang Roos bij ons is trekt zij heftig aan de lijn. We hebben echt van alles geprobeerd, maar niets leek te helpen. Na twee weken bij de mannen en de coachingsessie loopt Roos rustig naast ons en durven we bovendien andere honden weer te passeren of Roos zelfs kennis te laten maken. Echt fantastisch. Aankomende week hebben we een tweede coachingsessie en we zien er nu al naar uit. Mocht je een probleem hebben met je hond (in welke vorm dan ook) ga eens met Maikel en Pascal praten. Het is echt de moeite waard!

Lola is sinds ze bij Maikel en Pascal is veel rustiger

Lola is sinds een aantal weken bij Maikel en Pascal in de dagopvang.
Bij eerdere opvangadressen ging het steeds mis: Lola was te druk, te dominant etc.
Via het internet bij Support4dogs terecht gekomen, de website sprak me meteen al aan en na een kennismakingsgesprek heb ik onze ‘stoute’ hond een dag en een nacht laten proefdraaien.

Dit ging prima en Maikel en Pascal gaven me een aantal goede tips om Lola binnen en buiten wat rustiger te krijgen. Lola zit nu een aantal weken bij hun in de dagopvang en als ik een weekend weg ga breng ik Lola ook met een gerust hart naar Support4dogs.

Lola is sinds ze bij Maikel en Pascal is veel rustiger, ze springt het bezoek niet meer omver, ze laat mij niet meer uit, in de roedel is ze een hele blije hond en door de tips van Maikel heb ik het idee dat ik haar ook veel beter begrijp. Echt, wij zijn zooo blij! Mijn zoontje noemt Maikel en Pascal zelfs Ceasar 2.0!!! Dat zegt genoeg over het vakmanschap van deze heren!

Wij hopen nog lang van jullie diensten gebruik te maken

In september zijn wij via het Internet in contact gekomen met maikel. Onze toen anderhalf jarige rottweiler Tyson was een moeilijke hond qua gedrag naar andere. Niet zo zeer naar honden maar naar mensen kon hij nog wel eens een duidelijke waarschuwingsgrom geven. Hierdoor was het voor ons niet mogelijk om een weekendje weg te gaan laat staan een vakantie van 2 weken. Maikel is bij ons thuis geweest en heeft wat dingen laten zien hoe wij zijn gedrag konden corrigeren.

Het duidelijk en consequent zijn is iets waarin wij nog wel eens te kort schieten. Door maikel weten we hier beter mee om te gaan en kunnen wij Tyson duidelijk maken dat wij hoger in rang staan als hem. Wat voor ons het fijnst is en zeker niet onbelangrijk is dat Tyson het ontzettend naar zijn zin heeft bij Maikel en nu ook bij Pascal. Wij hebben een vaak een dagje of nachtje weg gebracht en afgelopen zomer zelfs 16 dagen. Tyson gedraagt zich voorbeeldig binnen de roedel en zo wel Maikel als Pascal zien hem graag komen. Kortom wij zijn meer dan tevreden over de opvang die hun bieden. onze vakantie in maart is al weer geboekt en tyson laten wij met een gerust hart achter.

ik zou zeggen heb je een hond met problemen wat dan ook. Breng hem of haar naar support 4 dogs. Wij hopen nog lang van jullie diensten gebruik te maken.

Wat ons betreft blijf Maikel onze vaste oppas voor Angel

Wij moesten met spoed naar buitenland en daardoor moest ik heel snel voor ons Angel een oppas regelen. Via internet kwam ik terecht bij Maikel en hij kon heel snel schakelen en na enkele telefoongesprekken was alles al geregeld. Met een heel goed gevoel hebben we ons kleine Angel bij Maikel achtergelaten, het voelde allemaal heel goed aan. Bij terug komst merkten we dat Angel veel beter luisterde naar ons. wat ons betreft blijf Maikel ons vaste oppas voor Angel.
Nogmaals ons dank voor je goeie zorg ?

Wij hebben het volste vertrouwen in Support4Dogs

Afgelopen zomer wilden wij graag op vakantie, maar wij hadden een probleem met onze hond Mezi. Mezi is namelijk een Deense Dog. Deense Doggen staan bekend als een erg aanhankelijk ras. Ze zijn erg gehecht aan hun baasjes. Er bestaan zelfs verhalen dat ze stoppen met eten en drinken totdat de baas weer verschijnt. Dit wetende was het zwaar om haar zomaar achter te laten ergens onbekend in een kooi van twee bij twee en waar ze drie keer per dag even mogen luchten.

Uit het niets kregen wij de tip van onze buurvrouw die een geweldige ervaring had opgedaan met haar hondje bij Maikel van Support4dogs in Naaldwijk.
Onze eerste ontmoeting was direct een om niet te vergeten. Begroet door Maikel, Pascal en een aantal honden, liep Mezi vrolijk spelend door de tuin naast het huis.

Toen ik tussen de honden stond en leerde om honden eens totaal te negeren, viel er een jong vogeltje uit de boom. Pascal ontfermde zich direct met zoveel warmte en passie over het beestje dat voor mij al direct duidelijk was dat deze twee mannen echte dierenliefhebbers waren. Geen enkele hond kwam ook maar in de buurt van het vogeltje. Dit omdat Pascal duidelijk de roedelleider was en het vogeltje daardoor geaccepteerd werd door de roedel zelf. Fantastisch om meegemaakt te hebben. Mede door deze ervaring en het fijne gevoel dat wij direct hadden bij Support4dogs, voelde dit als de juiste opvang voor onze Mezi. We besloten om Mezi hier tijdens onze vakantie naar toe te brengen.

Bij terugkeer van onze vakantie kregen wij een gecorrigeerde hond terug en weten wij nu ook hoe we Mezi verder kunnen opvoeden. Ook nu krijgen we nog regelmatig training van Maikel en Pascal over hoe we verder kunnen komen met Mezi. Geweldig deze twee mannen. Wij zijn bijzonder blij dat we dit adres hebben gevonden voor onze hond. De methode en werkwijze van Support4dogs spreekt ons hele gezin erg aan.

Gewoon top

Onze lieve Beau ( Welsh Springer van 16 maanden ) heeft net 8 dagen bij Maikel gelogeerd! Maikel is top!!!!!! Hij heeft een serre voor de honden met banken en en je hond moet ook eigen kussen meenemen ! Onze Beau is abnormaal aanhankelijk met ons maar ze is gewoon in een kuuroorden geweest! Aan de serre grenzen weilanden! Wat een feest voor de honden!!! Lekker rennen! Het is ook kleinschalig !!! Alles is schoon ! Maikel geeft zelfs schapenvachten zalmolie aan de hondjes! Hij corrigeert de foute dingen van je hond ook nog!

Maikel is gewoon een gele lieve jongen en hij houdt echt van honden! Maikel stuurde zelfs foto”s naar ons als ik vroeg hoe het met Beau ging!!! Zooo lief! Honden gaan veel uit, hij fietst met ze , is gewoon top! Ven zo blij voor Beau en voor ons zelf dat we Maikel via via hebben ontmoet! Wat een rustig gevoel als je weet dat je hondenkind goed zit en het fijn heeft! Wij hebben een kind in het buitenland wonen en vanaf nu weet ik waar we onze lieve Beau brengen ! Bij Maikel!! Beter bestaat nl niet! We kwamen uit het vliegtuig en gingen Beau meteen ophalen! Wat hadden ze het fijn de logeerhondjes ! Zo schattig in de tuin aan het spelen! Nou Beau heeft genoten ! Maikel je bent top voor mens en dier! Beter kan echt niet! Voor ons ben je de beste! Een dikke 10 ! Bedankt lieve Maikel! Kus van Han , Denise en Beau !!!

Zijn super tevreden

Maikel heeft nu twee keer voor onze Labradoodle Loki gezorgd en we zijn super tevreden! Loki heeft het heel erg naar haar zin en Maikel is geweldig met de opvoeding! De honden krijgen veel uitdaging en beweging. We hebben goede tips van Maikel gekregen om Loki niet zo te laten trekken tijdens het lopen. We kunnen support4dogs van harte aanbevelen voor iedere hondenbezitter die opvang nodig heeft.

De rust die Maikel uitstraalt, geeft hij over aan de honden

Kyra is vorige week voor de tweede keer bij Maikel. Ze heeft t er super leuk gehad. De rust die Maikel uitstraalt, geeft hij over aan de honden. Maikel is erg actief met de honden dus kunnen al hun energie kwijt buiten. Rennen fietsen frisbeeen. Kortom genoeg beweging. Het feit dat ze super rustig en gehoorzaam terugkomt is mij heel wat waard. Ook kan ze mee-eten wat erg makkelijk is en komt ze mooi gekamd en geborsteld terug. Kortom een aanrader voor een redelijke prijs.

We zijn erg blij met jullie en komen zeker terug!

Onze Rottweiler van 2,5 jaar mocht afgelopen Januari twee weken doorbrengen bij Maikel en Pascal.Tijdens de kennismaking vooraf bleek al dat Maikel en Pascal prima roedelleiders zijn en je hond goede verzorging krijgt.We hadden tijdens onze vakantie contact en dan is het fijn om te weten dat je hond het ook goed maakt.

Alle aandacht en beweging die hij thuis ook krijgt

Afgelopen week is onze Australische Labradoodle Mr Jones voor het eerst een week bij Maikel geweest en hij heeft het er super naar zijn zin gehad! Via Facebook zag ik leuke filmpjes verschijnen en ook kreeg ik berichtjes en foto’s van Maikel. Je zag Jones lekker rennen en spelen met de andere honden, heerlijk!
Je vertrouwt erop dat alles goed gaat met je hond, maar juist door dit soort dingen weet je het zeker.

Jones heeft nogal de neiging tegen iedereen op te springen, daar hebben we van Maikel een paar goede tips voor gekregen die we meteen in de praktijk hebben gebracht. Het zal wel een dingetje blijven dat springen, maar ik heb er dankzij de tips wel vertrouwen in dat we dat kunnen stoppen.
Komende zomer brengen we Jones met een gerust hart weer bij Pascal en Maikel. Bij hen krijgt hij alle aandacht en beweging die hij thuis ook krijgt en dat is toch wat je zoekt!

Maikel en Pascal nemen hun werk serieus

Tijdens de krokusvakantie hebben wij Vince (onze Golden Retriever van 2 jaar) met een zeer goed en fijn gevoel bij Support4Dogs ondergebracht!
Vince heeft al sinds zijn puppytijd veel moeite met hokken of een bench, wij vinden het erg fijn dat de hondenopvang bij Support4Dogs in een bijna huiselijke omgeving plaatsvindt (zonder hokken of zogenaamde luchtplaatsen). Daarnaast worden de honden lekker lang uitgelaten en flink moe gemaakt.
De foto’s die we tijdens zijn verblijf mochten ontvangen spraken boekdelen en na de vakantie kon het niet anders dan dat we een een zeer tevreden Vince aantroffen!
Met veel plezier maken we ook regelmatig gebruik van de uitlaatservice van Support4Dogs. Na wat oefeningen met Maikel, springt Vince niet alleen in de grote hondenuitlaatbus maar (tot onze aangename verrassing) nu ook in onze eigen auto!
Maikel en Pascal nemen hun werk serieus en pakken het zeer professioneel aan en dat gaf ons van begin af aan meteen het juiste vertrouwen.

Wij laten haar met een gerust hart bij Support4dogs achter

Onze rottweiler teef Shiva is in de voorjaarsvakantie 6 dagen bij Maikel geweest. Van te voren had ze 2 dagen en een nachtje geoefend omdat ze nogal schichtig was in het begin. Dat was heel snel over zodra ze zich bij de roedel van Maikel voegde. Tijdens haar langere verblijf heeft ze het super goed gedaan. Hier en daar is ze zelfs nog een beetje verder opgevoed, dus dat is helemaal fijn! Lange wandelingen en af en toe zelfs nog een stuk met de fiets, Shiva heeft de tijd van haar leven gehad. De volgende logeerpartij staat alweer ingepland, wij laten haar met een gerust hart bij Support4dogs achter.

Wat heeft ze het super gehad

Op zoek naar een logeeradres voor onze labrador Kyra, kwam ik terecht bij Supprt4Dogs. Ik zocht een soort huiselijke opvang waarbij onze hond lekker kon rennen en naar bos of strand ging en niet een plek waar ze in een hok zit en af en toe werd gelucht. Ook dat Maikel echt aandacht voor de honden heeft en zorgt dat alles tussen de honden onderling goed verloopt sprak me aan, want soms kan Kyra wat onzeker zijn bij andere honden. En wat heeft ze het super gehad tijdens onze voorjaarsvakantie! Ik liet haar al wel met een vertrouwd gevoel achter, maar als je dan foto’s van Maikel ontvangt en filmpjes ziet, waarbij ze lekker aan het rennen en zwemmen is en met de andere hondjes aan het spelen, dan is dat nog eens extra fijn. Ik zal Support4Dogs zeker aanbevelen aan anderen en mocht het weer nodig zijn dan zal ik Kyra de volgende keer weer bij Maikel brengen!

Het is ons goed bevallen

Met kerst is mijn rottweiler Tai een paar dagen wezen logeren bij Maikel en Pascal. Het was voor haar (en mij) de eerste keer bij een opvang. Ik wilde geen opvang in hokjes. Hier zitten ze in een roedel en comfortabel in de serre, waar ze lekker op de bank of hun eigen mand mogen liggen. Deze huiselijke sfeer bevalt mij en Tai zeer goed.
Ze gaan geregeld naar buiten en lopen lekker los om het huis heen in de roedel. Komend jaar gaat ze zeker weer daar heen.

De honden krijgen overdag veel aandacht

Onze hond Saartje is tijdens de voorjaarsvakantie bij Support4Dogs geweest. Dat de honden bij elkaar in de serre lagen was voor ons de reden om voor Support4Dogs te kiezen. Ook hebben wij het gevoel dat de honden overdag veel aandacht krijgen. Wat foto’s en filmpjes gaven ons het idee dat het allemaal goed ging tijdens onze vakantie. Een aantal weken later moest Saartje opnieuw voor drie dagen naar de vakantieopvang. Nadat we waren uitgestapt trok Saar me mee naar binnen. Dat was voor mij de bevestiging dat ze het hier naar d’r zin heeft gehad en het prima vond om nog een keer terug te gaan.

Maikel, bedankt voor wat je voor Dusty gedaan hebt

Wij hebben onze hond Dusty uit Spanje gehaald, een hond met een verleden. Hij was bang voor mensen, met name voor kinderen en heel dominant naar andere honden. Hoe dominanter de andere hond, hoe feller de reactie van Dusty. Het was moeilijk/lastig om hem ergens mee naar toe te nemen. Los laten lopen kon alleen s’nachts, wanneer niemand meer op straat was. Via een tip kwam ik bij Maikel terecht. Wij hebben eerst Dusty een week op bootcamp gestuurd. Ik had wel moeite om hem bij Maikel achter te laten omdat Dusty zo bang was voor vreemden. Maar na een week kregen wij een andere hond terug. Een hele verbetering. Wij hebben dit nog eens herhaald met een sessie van twee weken en hebben nu een hele sociale hond. Ongelofelijk hoe Maikel een hond zo positief kan veranderen. Dusty blijft nog wel een beetje bang voor mensen maar met andere honden speelt hij nu. Dusty wordt nu twee keer per week door Maikel opgehaald om met andere honden te wandelen. Maikel, bedankt wat je voor Dusty gedaan hebt.

Bedankt Support4Dogs voor de goede zorgen

Wij hebben onze hond Mani bij Support4Dogs gebracht omdat wij een lang weekend weg gingen. Mani is een hond(je) die niet zoveel heeft met andere honden en heel erg aanhankelijk is naar mensen, met name naar zijn baasjes. Hij is erg enthousiast met mensen maar voor grote honden is hij toch wel wat bang/onzeker en dat geeft soms wat lastige situaties want je moet in dit geval continue de honden in de gaten houden. Vooraf langsgeweest om Maikel te leren kennen en Mani alvast zijn verblijfplaats te laten zien. Dit beviel goed dus hebben wij besloten om Mani hem van donderdagavond tot en met dinsdagochtend naar Support4Dogs te brengen.

Tijdens de trip ontvingen wij foto’s waarop duidelijk te zien was dat Mani het naar zijn zin had. Toen hij weer thuis kwam was hij ook een stuk voorzichtiger met sommige van zijn trekjes(bijvoorbeeld tegen mensen opstaan) Dit proberen wij nu door te voeren zodat hij dit niet meer doet. Maikel gaf wat simpele en bruikbare tips en deze leiden al tot ander gedrag, maar het maak Mani zeker niet minder gelukkig.
Bedankt Support4Dogs voor de goede zorgen en wellicht tot de volgende keer.

In 1 woord helemaal top!

Senna is een week bij Maikel geweest.
En moest onverwachts opgehaald worden (ivm bevalling ) we waren zo blij dat we dat zo konden afspreken met Maikel,dat ze zonder echte afspraak opgehaald kon worden.
En ze kwam heel blij thuis en zag er heel goed uit.
Ook was het erg fijn dat Maikel je op de hoogte hield hoe het met Senna ging en leuke foto, s stuurden. We zijn zo blij met Maikel dat we Senna niet zo snel naar een oppas zouden brengen omdat het goed en vertrouwd voelt. Dus in 1 woord helemaal top! En zal het zeker aanraden.

Ik kan zonder zorgen naar het strand

In de puberperiode van mijn doodle Bob zag ik het niet meer zitten. Doordat Bob steeds meer zijn eigen gang ging raakte ik totaal het vertrouwen kwijt. Op het strand bepaalde Bob hoever hij liep en, of en wanneer hij zich weer bij mij meldde. Van een toevallige voorbijganger kreeg ik de tip contact op te nemen met Maikel. Maikel is bij ons thuis gekomen en heeft met ons aan de problemen gewerkt in onze eigen omgeving. Hij maakte daarbij gebruik van zijn roedel. Met de tips van Maikel zijn we aan de slag gegaan en nu, zo’n twee maanden verder kan ik zonder zorgen naar het strand. Bob vindt het nog steeds leuk om ver vooruit te lopen, maar komt nu wel telkens bij mij terug.

Wij hebben veel geleerd van Maikel

Wij hebben een Duitse Herder teefje genaamd Tess, Tess is in de pubertijd en dat is best heel lastig. Wij hebben verschillende trainingen gedaan van Puppie training tot gehoorzaamheids training.

Tess vond het allemaal wel leuk maar luisteren ho maar. Ik kwam erachter dat ik ook niet de goede energie had naar haar toe, durfde haar niet los te laten bij andere honden en maakte dan maar een ommetje inplaats van een uitvallende hond naar andere honden toe. Tot dat ik op de site van Support4Dogs kwam en Maikel gebeld heb en om raad gevraagd.

Maikel is eerst bij ons thuis geweest en als verrassing had hij wat andere honden mee. Maikel heeft me geleerd om op een goede manier honden aan elkaar voor te stellen en zag vol verbazing dat mijn Tess niet agressief was maar gewoon wilde spelen.

Tess is een weekje met Maikel mee naar huis gegaan om wat sociale vaardigheden te leren van de andere honden. Bij thuiskomst zagen wij al gelijk verandering ze was veel rustiger. Later is Maikel nog eens bij ons thuis geweest om ons verder nog hands-vaten te geven om verder te gaan met het op de juiste manier om te gaan met onze Tess.

Nu speelt ze weer gezellig met andere honden zonder dat ik bang hoef te zijn dat er wat gebeurt. Wij hebben veel geleerd van Maikel en zijn hem heel dankbaar, als men een held kan hebben dan is Maikel de mijne.

Ook je hond heeft vakantie

Het is heerlijk op vakantie gaan als onze hond Jill (Weimaraner) verblijft bij Maikel. Tijdens de vakantie ontvang je foto’s van je hond in de roedel, hoe fijn is dat om te zien dat ook je hond vakantie heeft. Bij terug komst is het fijn om te zien dat je je hond gewoon goed verzorgt en blij terug krijgt. Echt een aanrader en het geeft een goed gevoel om je hond achter te laten bij Maikel, wat overigens een zeer goede honden trainer is.

Ze is helemaal relaxed en vrolijk thuis gekomen

Mila is voor het eerst uit logeren gegaan, nadat ze ruim een half jaar geleden als herplaatser bij ons is gekomen. We zijn vantevoren, met Mila, kennis gaan maken met Maikel. Het voelde direct goed en hebben haar met een gerust gevoel bij Maikel achtergelaten. Wat heeft ze het naar haar zin gehad. De foto’s van Mila in de roedel spraken boekdelen. Ze is helemaal relaxed en vrolijk thuis gekomen. Wanneer we weer een logeeradres nodig hebben voor Mila, zullen we zeker weer aankloppen bij Maikel.

Highly recomended

Support4Dogs looked after our dog for one week while we were travelling. We are very satisfied with their service, because she could spent time with other lovely dogs at Support4dog’s place and had great walks with them. Besides the caring, they improve her behaviour with training and obedience lessons.

Voor herhaling vatbaar

Heel blij dat we voor de vakantieopvang voor Duke van 7 maanden hebben gekozen voor Maikel! fijn te weten dat hij bij iemand was met verstand van hondengedrag wat zeker voor een jonge hond heel belangrijk is.
Daarnaast hebben we een blije enthousiaste hond terug gekregen die voldoende zijn energie kwijt kon en heerlijk met andere honden heeft gespeeld dus een winwin situatie en voor herhaling vatbaar.

Top!

Maikel hartelijk dank voor de uitstekende verzorging van onze Oostenrijkse Pinscher Tom.
Support 4 dogs wordt zijn vaste logeeradres !

We weten je zeker weer te vinden

Bij Maikel heb ik de leukste opvang voor onze hond Woodie gevonden! Na twee weken vakantie troffen wij een heel blije en energieke hond aan. En dat terwijl hij uit eerdere opvanglocaties altijd nogal gestrest en van streek terugkwam. Het op pad gaan in een roedel doet hem erg goed en hij heeft veel geleerd van de aanwijzingen die Maikel hem gaf. Nu aan ons de taak hiermee door te gaan om de positieve trend voort te zetten;-) Bedankt Maikel, en we weten je zeker weer te vinden, mocht het nodig zijn. En mocht je uitlaatservice zich uitbreiden naar Rotterdam, dan houden wij ons zeker aanbevolen! Groetjes, Jackeliene

Our dogs’ are now the best version of themselves

The coaching sessions by Maikel from Support 4 Dogs has been life changing, not only for our dogs but for us as well. In the first minutes of our first coaching session, we knew Maikel had some seriously amazing skills, he has an incredibly well trained eye and he picks up on the smallest changes in a dog’s body language. After our first coaching session, our dogs were no longer pulling on the leash. After the fourth coaching session both of our unruly rescue dogs are able to recall 100% of the time on an off-leash pack walk. Our dogs’ transformation under Maikel’s guidance has been astounding. It’s not just us who have seen this, but our friends also are amazed; our dogs’ are now the best version of themselves. We couldn’t be happier clients. Thank you so much Maikel.

Geweldig!

Toen we onze Layka uit het asiel haalde kon ze niet echt goed met andere honden omgaan. Het was spelen of vechten, er zat niks tussen. Ze had simpelweg nooit de communicatieve vaardigheden geleerd die nodig waren om normaal met andere honden om te gaan of om ze te negeren.
Na de bootcamp van Maikel is dit nu helemaal anders. We hoeven ons nu geen zorgen meer te maken als er andere honden op Layka afkomen. Ze speelt even met ze of negeert ze gewoon en loopt door. Uiteraard is het een continue proces en wij als baasjes hebben ook veel van Maikel geleerd. Maikel leert je het gedrag van jouw hond begrijpen en biedt je handvaten om de training na de bootcamp zelf door te zetten. Je kan hem altijd bellen en mailen met vragen of onduidelijkheden. Geweldig!
Maikel, ga zo door!

Geweldig, geweldig, geweldig!

Eigenlijk moet ik geen recensie geven stel je voor dat het druk wordt. Ik houd het kort; geweldig geweldig geweldig! Maikel heeft onze pup van 12 weken 7 dagen bij zich gehad ivm verlatings angst. We zijn er nog niet maar het begin is er. We kunnen nu zelf weer aan de slag met het alleen leren zijn.
Met consequent handelen, zoeken naar de manier die voor onze pup het beste werkt en ten koste van zijn eigen rust heeft Maikel hem geholpen en getraind!

Top!

Mijn pup is van vrijdag 20 januari tot en met dinsdag 24 januari bij Maikel geweest. Hij is heel lief geweest voor Binkie. Binkie vindt het moeilijk om alleen te slapen en Maikel heeft hem ten kosten van zijn eigen rust in de benche vlakbij hem laten slapen. Binkie heeft heel leuk met de andere honden mogen spelen en lekker gerend in het bos.

Wat een verschil !

Onze Hond Lady hebben we uit het asiel gehaald. Ze viel uit naar andere honden en als er mensen bij ons thuis binnen kwamen bleef ze blaffen. We durfden haar niet los te laten lopen, bang dat ze een andere hond zou grijpen. Maikel is eerst bij ons thuis geweest voor een coaching en Lady is daarna nog een week op bootcamp geweest . Wat een verschil ! Ze liep gewoon lekker met de andere honden in het park!! Wat heerlijk voor haar. Door Maikel hebben we kunnen zien dat ze wel gewone sociale honden-skills heeft en hebben we veel meer vertrouwen gekregen. Met de goede adviezen van Maikel erbij hebben we nu een veel socialere en meer relaxte hond, die lekker buiten tussen de andere honden in het park kan rennen.

Prima ervaring

Onze hond was niet erg gewend om in een “roedel” te zijn, Maikel zorgt dat het werkt.
Op de foto’s die we toegestuurd kregen was duidelijk te zien dat ze het fijn had. Ook bij ophalen bleek dat ze zich op haar gemak voelde. Opvang in stads Den Haag, maar toch voldoende uitlaatmogelijkheden in bos en aan strand.

Zorgeloos op vakantie

Onze eerste ontmoeting met onze honden bij Support 4 Dogs was heel fijn. Maikel heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven over de relatie tussen ons met onze honden en onze honden met elkaar. We zijn 2 weken weg geweest en Louis was helemaal relax toen we hem weer ophaalde.

Uitlaatservice en vakantie opvang voor onze James

Wij zijn super blij met Maikel. Onze hond James was eerst erg druk en was moeizaam te sturen. Via mijn zus ben ik bij Maikel terecht gekomen. Hij neemt James 4 x per week mee met de uitlaatservice, ideaal. Hij is veel rustiger en leert op zijn beurt te wachten. Wij kregen ook bruikbare tips mee om zelf ook James te corrigeren.
Nu hebben wij ook gebruik gemaakt van de vakantie opvang. Het geeft een goed gevoel als je huisdier blij naar zijn vakantie adres gaat. Het is bekent voor hem en heeft het erg naar zijn zin gehad. Leuke foto’s ontvangen tijdens de vakantie dat hij het goed maakte.

Ik zou Maikel zeker aanbevelen aan andere dierenliefhebbers . Met een gerust hart gaat onze James mee met de uitlaatservice en tijdens de vakantie is hij goed opgevangen.

4 dagen bootcamp

Onze Berner Sennen is 4 dagen bij Maikel geweest om zijn gedrag wat aan te passen en o.a. weer
hond!! te worden. Ook ik moest leren hem te laten weten wat wel en niet kan. Dit is gelukt, ik moet wel consequent blijven met hem dit te laten weten.
Het is helemaal geweldig dat Maikel mijn hond en mij geholpen heeft.
Helemaal super, ontzettend bedankt Maikel.

Mila heeft het erg naar haar zin gehad

Mila heeft het erg naar haar zin gehad bij Maikel. Veel aandacht gehad en lekker kunnen spelen. Ook bruikbare tips ontvangen waar we zeker wat mee kunnen. Bij terugkomst was duidelijk te zien dat ze blij en op haar gemak was! In het vervolg hoef ik niet lang na te denken wat haar logeeradres zal worden..!

Gelukkige hond, gelukkige baas

De betrokkenheid van Maikel en Roy geeft je vanaf het begin al een gerust gevoel. Zij kijken zowel naar de hond als het gedrag van de baasjes. We kregen ook een aparte trainingssessie om beter met onze onstuimige en angstige Gianny om te gaan. De begeleiding en coaching heeft geresulteerd in hele relaxte baasjes en een ontspannen loslopende hond. Wij raden het een ieder aan om met deze toppers in zee te gaan. Goed voor u en zeker goed voor je hond.

Zeer goede ervaring

Dit was voor ons de eerste keer dat onze 2 jarige Duitse Herder Jackie zou gaan logeren.
Na lang zoeken kwam ik op de site van support4dogs terecht (wij wonen niet echt in de buurt van Den Haag) en bleef hangen vanwege de goede recensies. Door deze recensies besloten wij om Jackie naar Maikel te brengen.
Ze heeft 1 week gelogeerd en ik kan inmiddels zeggen dat ik goed begrijp waar die posieve verhalen vandaan komen!
Naast het feit dat Jackie in een roedel logeert, krijgt ze ruim voldoende beweging en aandacht ( o.a. in de vorm van correctie op verkeerd gedrag). je boekt een verblijf en je hond wordt tegelijk getraind. Wij konden ook allerlei vragen stellen over hoe wij bepaald gedrag kunnen veranderen en zagen ook hoe Maikel dit deed. Kortom zowel voor de hond als voor ons erg leerzaam. Tijdens onze vakantie kregen wij nog updates en foto’s zodat we wisten dat het goed ging. Aan diverse mensen heb ik al over onze goede ervaring verteld en wij kunnen support4dogs dan ook van harte aanbevelen!

Heel erg blij

Wij kregen een nieuwe hond, een Mechelse herder van 8 maanden. Ze is heel erg lief, en hieper-enthousiast. Ze vloog alle kanten uit. Maikel heeft ons laten zien hoe zij rustig aan de riem kon lopen en hoe we haar enthousiasme in banen konden leiden. Dat is prima gelukt. Nu is zij de liefste en grappigste hond die we ons kunnen wensen, en ze luistert super. Maikel, heel erg bedankt!!!

Elly Muller

Noodle is much more relaxed and sociable

My dog Noodle was setting boundaries very aggressively with other dogs, and increasingly attacking them.  Maikel helped me to change Noodle’s behaviour with only one coaching session as well as Noodle having weekly walks with Maikel’s pack.  Noodle’s behaviour has dramatically improved, he is much more relaxed and sociable, though still wants to dominate, but in a much less disruptive way.  I happily recommend Maikel to help you with dog behaviour issues.

Sammy zijn Bootcamp

In augustus 2017 adopteerden wij onze rescuedog Sammy. Sammy had een naar verleden, hij kwam uit Roemenië, alwaar hij gered werd uit een dodingsstation. Sammy bleek een bange hond te zijn, éénmaal thuis bij ons gewend, moest hij niets van vreemden hebben die bij ons binnen kwamen. Hij ging dan hard blaffen en jaagde a.h.w. die persoon het huis uit. Zelfs onze dochter vond dat beangstigend en het gevolg was dat we Sammy, als we bezoek kregen, in de dichte achterkamer lieten. Omdat wij ook niet goed wisten hoe we met dit gedrag om moesten gaan, hebben we gezocht naar een hondencoach. Die vonden we in de persoon van Maikel van support 4 dogs.
De eerste sessie kwam Maikel bij ons thuis en we hadden al snel in de gaten dat hij goed met Sammy’s angst om wist te gaan en dat boezemde ons vertrouwen in. Vervolgens bespraken we de situatie en Maikel adviseerden ons dat hij Sammy voor een week mee naar zijn huis zou nemen. Daar had Maikel nog twee honden, bovendien ging hij met een stuk of acht honden op uitlaatservice en kon hij intensiever met Sammy trainen. Maikel heeft Sammy geconfronteerd met een aantal situaties waarvoor hij bang was, maar tegelijkertijd bood hij hem vertrouwen en overwicht.
Hij leerde ons vervolgens hoe wij het beste op Sammy’s angstige gedrag konden reageren en daar hebben we heel veel aan gehad. Wij moeten nu doorzetten, wat Maikel hem en ons heeft aangeleerd.
Maikel heeft het gedrag van Sammy vóór de coachweek en na de coachweek gefilmd en daar zat een groot verschil in.
Voor ons is het nu mogelijk weer mensen in ons huis te ontvangen, zonder dat Sammy naar de achterkamer hoeft en daar zijn we super blij mee!! Bovendien heeft Sammy geleerd dat spelen met andere honden heel leuk kan zijn, terwijl hij daarvóór voornamelijk bang was.
Wij kunnen iedereen die met gedragsproblemen met zijn hond te maken heeft, Maikel van harte aanbevelen en naast dat hij een kundige, professionele coach is, is hij ook nog eens een heel aardig iemand met hart voor de zaak!

Getraumatiseerd Roemeens hondje

Ons Roemeens hondje dat zwaar getraumatiseerd is heeft twee weken bij Maikel gelogeerd. Fantastisch om te zien hoe hij met onze hond omgaat en hoe hij door zijn rustige en professionele aanpak al snel het vertrouwen van Pluto had gewonnen. Door twee weken intensief met Pluto te trainen heeft hij precies kunnen zien waar onze hond bang voor is en hoe wij daar het beste op kunnen reageren.

Maikel bedankt!!! We zijn heel blij met de vorderingen die Pluto tijdens zijn bootcamp heeft gemaakt. We zijn er nog niet, maar met de goede adviezen en de leerzame video’s van Maikel kunnen we gericht aan de slag. Het geeft ons een rustig gevoel dat we altijd met vragen en hulp bij Maikel terecht kunnen.

Fibs op Bootcamp 2018

In augustus jl. zijn we na 12 jaar Kaapstad, Zuid-Afrika teruggekeerd naar Den Haag. Niet alleen wij moesten wennen aan het drukke Nederland, maar ook onze Rottweiler hond van 4 jaar. Ze is heel lief van aard, maar de kleine hondjes en de hoeveelheid honden op straat maakten haar toch wel wild. Daarom droeg ze een muilkorf en wandelde ik met haar op zeer rustige tijden. Toch geen leven voor een hond!

De Bootcamp bij Support 4 Dogs is voor háár en voor ons de oplossing geweest. Dankzij deze ‘inburgeringscursus’ loopt ze rond zonder muilkorf en op alle tijden van de dag. We gaan naar het park en op de maandag gaat ze mee met de uitlaatservice! Ze heeft in korte tijd vriendjes gemaakt met kleine en grote honden. Verder heb ik zoveel geleerd van Maikel waardoor ik mijn hond beter heb leren begrijpen. Onze band is daardoor verdiept en versterkt. Hoe mooi is dat voor een echte hondenliefhebber.

Maikel staat aan het begin van iets groots! Zijn Bootcamp, zijn kennis en passie zal hem ver brengen. En op straat zie ik genoeg Bootcamp klantjes met hun eigenaren………….

Bootcamp for Hanhan’s separation anxiety

After moving to the Netherlands, my dog Hanhan developed a serious separation anxiety. So he kept barking and destroying stuff at home. At the time when I felt so frustrated and helpless, my neighbor recommended Maikel who helped her colleague showed her dog’s behavior issue. So I had a strong confidence in Maikel since the very beginning. Maikel trained Hanhan during the dog camp and also Hanhan stayed 3 weeks more when I was on vacation. When Hanhan came back home, he is more calm and he listens better. The most important is that he learned how to calm himself down when he is alone. So now, he can stay calmly in his crate while I am at work. This totally relieved my nerve. Beside being responsible and competent as a dog trainer, Maikel has indeed his passion and love for dogs. He thought Hanhan was too skinny, so he fed Hanhan well. So when I came back from vacation, I got not only a better behaved dog but also a healthier dog. Thanks Maikel!

Bootcamp voor bange Binkie

Binky vertrouwde geen andere honden, blafte ontzettend veel en rende altijd weg van honden. Na een weekje bij Maikel te zijn geweest kregen we een Binky terug die weinig blaft, honden toelaat en zelfs op honden afstapt om te spelen! Een stuk zelfverzekerder 🙂 bedankt Maikel voor de goede zorgen en training!

Bootcamp Sam

In December, we adopted a rescue dog, Sam, from Romania, who is 2 years old. He was a sweetheart, but extremely sensitive, insecure and anxious. He wasn’t good with people he didn’t know very well. It escalated to nipping them when they came into the house, particularly men, because he was highly stressed and anxious.

It got to the point where we were on the verge of giving up on him, as it was causing us so much anxiety, but didn’t want to as we knew he could be an amazing dog.

Someone recommended Maikel to us and getting in touch with him was the best thing we could have done. Sam went to Bootcamp for almost 3 weeks, where he had intense training from Maikel to try and solve his nipping issues.

Maikel not only helped train Sam, but also coached us how to deal with his anxiety… and ours! We now have the confidence and tools to be able to deal with situations when they arise.

Sam is now a different dog and we are no longer scared to invite people over to the house!

Cannot thank Maikel enough!

Door de video’s te kijken realiseerde ik mij dat ik gewoon ongewenst gedrag moet corrigeren

De laatste tijd ervoer ik het volgende probleem; mijn teef Mig was bang voor van alles, vooral voor vreemde honden. Niet agressief maar stormde er op af om indruk te maken, gewoon vervelend gedrag. Reu Liff helpt altijd een handje mee.

Ik heb de video’s over socialisatie gekeken. Ik heb Mig uitbundig beloond als ze maar even aan zich liet ruiken en de honden die te opdringerig waren weggestuurd. Ze begreep het eigenlijk al snel en laat nu meer aan zich ruiken en doet dit ook zelfs bij anderen! Bij op een hond afstormen ( als ze los loopt) kijkt ze naar me en als ik roep dat ze normaal moet doen, stopt ze. Ik heb haar wel regelmatig moeten corrigeren als ze een lip optrok als honden te dicht bij haar kwamen (maar geen kwaad in de zin hadden).

Voor het pad achter mijn huis, waar ze aan de riem zitten, heb ik de riemen gekocht die over hun neus kunnen (riem positionering). Ten eerste houd ik ze beter, ze kunnen me niet meer omver trekken en ten tweede voelen ze zich, denk ik, meer onder controle, waardoor ze eigenlijk veel minder uitvallen. De reu heb ik wat meer gecorrigeerd als hij te dominant speelde. Hij probeert het even en als het niet mag, dan bindt ie in en gaat hij léuk spelen met dezelfde hond als die hij eerst wilde domineren.

Ik ben al met al wat strenger geworden en realiseer me, door de video’s te kijken, dat ik gewoon ongewenst gedrag moet corrigeren en niet moet bedenken waarom ze dat doen. Dat levert niets op, behalve hoofdpijn.

We zijn Maikel erg dankbaar dat hij ons met de opvoedingslessen van Lady heeft geholpen

Onze hond lady is een Griekse dame en komt van het eiland Lesbos. Omdat Lady het gewend was haar eigen plan te trekken, moest ze nog heel veel leren en luisteren.

We hebben Maikel gevraagd ons daar mee te helpen en dankzij de video’s en de coaching sessies met Maikel gaat dat nu heel goed. Ze luistert naar commando’s en komt naar je toe als je haar roept. We zijn Maikel erg dankbaar dat hij ons met de opvoedingslessen van Lady heeft geholpen.

We hebben enorme bewondering voor Maikel hoe hij met honden om gaat en ze zo goed aan voelt. Lady is ook nog steeds onder de indruk van Maikel en volgt hem blindelings. Super coach!

Deel dit artikel met je vrienden: