Direct onder de indruk

Direct bij onze eerste ontmoeting was ik dermate onder de indruk van de wijze waarop Maikel (eigenaar) met \’zijn\’ honden omgaat, dat ik direct hem meteen voor onze Barus heb gevraagd. (Terwijl we eigenlijk niet echt oppas nodig hebben!)
Vol passie en enthousiasme past hij op, leert Barus dingen waar ikzelf niet aan toe kom, let niet op een uurtje meer of minder. Deelt veel videos met me, waarin Barus speelt met andere honden, heeft daarbij oog voor de individuele eigenschappen van iedere hond.

Wouter Aukema

Ik beveel Maikel van harte aan

Net op een moment dat mijn hondje Tippie als een bezetene vanaf het balkon aan het blaffen was, liep Maikel langs, en hij gaf mijn man, die toevallig buiten stond, spontaan allerlei nuttige adviezen.

Een goede reden voor ons om eens nader met Maikel te praten en nader advies bij hem in te winnen. We hebben er veel van geleerd, en ons hondje, ofschoon nog steeds een beetje lawaaierig op zijn tijd _ maar dat is niet erg als ze onraad ruikt _ is als was in onze handen.

Verder zijn we heel blij met de opvang die Maikel verzorgt. Hij straalt enthousiasme, spontaneïteit en liefde voor honden uit, precies wat onze bevriende viervoeters nodig hebben.

Renée Olsthoorn

Ik ben erg tevreden over de trainigen, bootcamp en opvang

Een tijd geleden had ik contact gezocht met Maikel ivm een probleem in mijn eigen roedel. Na ons contact heb ik twee coach trainingen gehad van Maikel en Pascal. Zeer vriendelijke en lieve gasten die erg goed weten wat ze doen en alle tijd nemen om je te helpen. Na deze trainingen bleef ik toch het probleem grotendeels houden waardoor er gekozen is om twee van de drie honden op bootcamp te doen. Na de bootcamp zag ik een groot verschil, Maikel bracht mijn honden terug en liet zien wat hij ze geleerd had. Mijn honden blijven nu ook om de zoveel weken een nachtje bij hem in de opvang. Ik ervaar het als zeer prettig en weet dat ze het goed hebben. Ook laat hij weten dat het daar erg goed gaat in zijn roedel en met het uitlaten. Waar ik erg blij mee ben. Thuis heb ik helaas wel nog steeds last van het probleem in mijn roedel. Zowel aan de lijn als los. Ondanks de trainingen, bootcamp en wat ik geleerd heb en uitvoer, blijven bij bijna iedere wandeling twee van de drie honden niet rustig naar andere honden als ik deze passeer of als zij andere honden tegenkomen is een losloopgebied. De wisselwerking tussen die twee blijft enorm aanwezig. Ik ben erg tevreden over de traingen, bootcamp en opvang van Maikel en Pascal. Alleen helaas voor mij dat het bij mij thuis nog steeds niet goed gaat.

Hannah

Echt fantastisch

Onze dalmaat Rosie is twee weken bij de mannen uit logeren geweest. Eén week bootcamp en één week reguliere opvang. Spannend voor ons omdat Roos nog wel eens de neiging heeft uit te vallen naar honden die haar niet aanstaan. Overigens ook spannend voor Roos, zoals bleek bij de eerste kennismaking. Zowel Maikel als Pascal wisten echter dermate goed met Roos om te gaan, dat zij binnen no-time los kon rondsnuffelen in de roedel. Voor ons echt een openbaring. Dus vol vertrouwen Roos afgeleverd. Al snel kwamen de berichten en foto’s dat het goed ging. Een pak van ons hart. Bij het ophalen bleek echter dat Roos met iedereen vriendjes was geworden, behalve met de hond van Maikel zelf. Maikel reageerde daar zelf heel nuchter op: het kan soms zijn dat honden elkaar niet liggen… Geen probleem: vergt alleen wat alertheid.

Opvallend bij thuiskomst was dat Roos al een heel stuk rustiger was. Zij leek anders tegen ons aan te kijken. Wat meer onderdanig. Enkele dagen later volgde de coachingsessie van Maikel bij ons in de wijk. in één woord: geweldig! Elke hond zochten we met opzet op om te kijken of vooral wij in staat waren om Roos daar op een goede manier langs te geleiden. Mocht het niet goed gaan rende Maikel achter de andere eigenaar om om te vragen of deze nog een keer langs wilde lopen. Daarbij kon Maikel zich vaak niet inhouden om hier en daar ook wat tips te geven aan deze andere eigenaren. Kortom: in korte tijd werd de hele wijk getraind en heeft Maikel zich als hondenfluisteraar behoorlijk populair gemaakt!

Zolang Roos bij ons is trekt zij heftig aan de lijn. We hebben echt van alles geprobeerd, maar niets leek te helpen. Na twee weken bij de mannen en de coachingsessie loopt Roos rustig naast ons en durven we bovendien andere honden weer te passeren of Roos zelfs kennis te laten maken. Echt fantastisch. Aankomende week hebben we een tweede coachingsessie en we zien er nu al naar uit. Mocht je een probleem hebben met je hond (in welke vorm dan ook) ga eens met Maikel en Pascal praten. Het is echt de moeite waard!

Marc van Leeuwen

Wij hopen nog lang van jullie diensten gebruik te maken

In september zijn wij via het Internet in contact gekomen met maikel. Onze toen anderhalf jarige rottweiler Tyson was een moeilijke hond qua gedrag naar andere. Niet zo zeer naar honden maar naar mensen kon hij nog wel eens een duidelijke waarschuwingsgrom geven. Hierdoor was het voor ons niet mogelijk om een weekendje weg te gaan laat staan een vakantie van 2 weken. Maikel is bij ons thuis geweest en heeft wat dingen laten zien hoe wij zijn gedrag konden corrigeren.

Het duidelijk en consequent zijn is iets waarin wij nog wel eens te kort schieten. Door maikel weten we hier beter mee om te gaan en kunnen wij Tyson duidelijk maken dat wij hoger in rang staan als hem. Wat voor ons het fijnst is en zeker niet onbelangrijk is dat Tyson het ontzettend naar zijn zin heeft bij Maikel en nu ook bij Pascal. Wij hebben een vaak een dagje of nachtje weg gebracht en afgelopen zomer zelfs 16 dagen. Tyson gedraagt zich voorbeeldig binnen de roedel en zo wel Maikel als Pascal zien hem graag komen. Kortom wij zijn meer dan tevreden over de opvang die hun bieden. onze vakantie in maart is al weer geboekt en tyson laten wij met een gerust hart achter.

ik zou zeggen heb je een hond met problemen wat dan ook. Breng hem of haar naar support 4 dogs. Wij hopen nog lang van jullie diensten gebruik te maken.

Frits en Madelon

Maikel, bedankt voor wat je voor Dusty gedaan hebt

Wij hebben onze hond Dusty uit Spanje gehaald, een hond met een verleden. Hij was bang voor mensen, met name voor kinderen en heel dominant naar andere honden. Hoe dominanter de andere hond, hoe feller de reactie van Dusty. Het was moeilijk/lastig om hem ergens mee naar toe te nemen. Los laten lopen kon alleen s’nachts, wanneer niemand meer op straat was. Via een tip kwam ik bij Maikel terecht. Wij hebben eerst Dusty een week op bootcamp gestuurd. Ik had wel moeite om hem bij Maikel achter te laten omdat Dusty zo bang was voor vreemden. Maar na een week kregen wij een andere hond terug. Een hele verbetering. Wij hebben dit nog eens herhaald met een sessie van twee weken en hebben nu een hele sociale hond. Ongelofelijk hoe Maikel een hond zo positief kan veranderen. Dusty blijft nog wel een beetje bang voor mensen maar met andere honden speelt hij nu. Dusty wordt nu twee keer per week door Maikel opgehaald om met andere honden te wandelen. Maikel, bedankt wat je voor Dusty gedaan hebt.

Edwin

Ik kan zonder zorgen naar het strand

In de puberperiode van mijn doodle Bob zag ik het niet meer zitten. Doordat Bob steeds meer zijn eigen gang ging raakte ik totaal het vertrouwen kwijt. Op het strand bepaalde Bob hoever hij liep en, of en wanneer hij zich weer bij mij meldde. Van een toevallige voorbijganger kreeg ik de tip contact op te nemen met Maikel. Maikel is bij ons thuis gekomen en heeft met ons aan de problemen gewerkt in onze eigen omgeving. Hij maakte daarbij gebruik van zijn roedel. Met de tips van Maikel zijn we aan de slag gegaan en nu, zo’n twee maanden verder kan ik zonder zorgen naar het strand. Bob vindt het nog steeds leuk om ver vooruit te lopen, maar komt nu wel telkens bij mij terug.

Hilde

Wij hebben veel geleerd van Maikel

Wij hebben een Duitse Herder teefje genaamd Tess, Tess is in de pubertijd en dat is best heel lastig. Wij hebben verschillende trainingen gedaan van Puppie training tot gehoorzaamheids training.

Tess vond het allemaal wel leuk maar luisteren ho maar. Ik kwam erachter dat ik ook niet de goede energie had naar haar toe, durfde haar niet los te laten bij andere honden en maakte dan maar een ommetje inplaats van een uitvallende hond naar andere honden toe. Tot dat ik op de site van Support4Dogs kwam en Maikel gebeld heb en om raad gevraagd.

Maikel is eerst bij ons thuis geweest en als verrassing had hij wat andere honden mee. Maikel heeft me geleerd om op een goede manier honden aan elkaar voor te stellen en zag vol verbazing dat mijn Tess niet agressief was maar gewoon wilde spelen.

Tess is een weekje met Maikel mee naar huis gegaan om wat sociale vaardigheden te leren van de andere honden. Bij thuiskomst zagen wij al gelijk verandering ze was veel rustiger. Later is Maikel nog eens bij ons thuis geweest om ons verder nog hands-vaten te geven om verder te gaan met het op de juiste manier om te gaan met onze Tess.

Nu speelt ze weer gezellig met andere honden zonder dat ik bang hoef te zijn dat er wat gebeurt. Wij hebben veel geleerd van Maikel en zijn hem heel dankbaar, als men een held kan hebben dan is Maikel de mijne.

Jacqueline Bekker

Our dogs’ are now the best version of themselves

The coaching sessions by Maikel from Support 4 Dogs has been life changing, not only for our dogs but for us as well. In the first minutes of our first coaching session, we knew Maikel had some seriously amazing skills, he has an incredibly well trained eye and he picks up on the smallest changes in a dog’s body language. After our first coaching session, our dogs were no longer pulling on the leash. After the fourth coaching session both of our unruly rescue dogs are able to recall 100% of the time on an off-leash pack walk. Our dogs’ transformation under Maikel’s guidance has been astounding. It’s not just us who have seen this, but our friends also are amazed; our dogs’ are now the best version of themselves. We couldn’t be happier clients. Thank you so much Maikel.

Eliza Victoria

Geweldig!

Toen we onze Layka uit het asiel haalde kon ze niet echt goed met andere honden omgaan. Het was spelen of vechten, er zat niks tussen. Ze had simpelweg nooit de communicatieve vaardigheden geleerd die nodig waren om normaal met andere honden om te gaan of om ze te negeren.
Na de bootcamp van Maikel is dit nu helemaal anders. We hoeven ons nu geen zorgen meer te maken als er andere honden op Layka afkomen. Ze speelt even met ze of negeert ze gewoon en loopt door. Uiteraard is het een continue proces en wij als baasjes hebben ook veel van Maikel geleerd. Maikel leert je het gedrag van jouw hond begrijpen en biedt je handvaten om de training na de bootcamp zelf door te zetten. Je kan hem altijd bellen en mailen met vragen of onduidelijkheden. Geweldig!
Maikel, ga zo door!

Sem & Ramonda

Geweldig, geweldig, geweldig!

Eigenlijk moet ik geen recensie geven stel je voor dat het druk wordt. Ik houd het kort; geweldig geweldig geweldig! Maikel heeft onze pup van 12 weken 7 dagen bij zich gehad ivm verlatings angst. We zijn er nog niet maar het begin is er. We kunnen nu zelf weer aan de slag met het alleen leren zijn.
Met consequent handelen, zoeken naar de manier die voor onze pup het beste werkt en ten koste van zijn eigen rust heeft Maikel hem geholpen en getraind!

Sam

Wat een verschil !

Onze Hond Lady hebben we uit het asiel gehaald. Ze viel uit naar andere honden en als er mensen bij ons thuis binnen kwamen bleef ze blaffen. We durfden haar niet los te laten lopen, bang dat ze een andere hond zou grijpen. Maikel is eerst bij ons thuis geweest voor een coaching en Lady is daarna nog een week op bootcamp geweest . Wat een verschil ! Ze liep gewoon lekker met de andere honden in het park!! Wat heerlijk voor haar. Door Maikel hebben we kunnen zien dat ze wel gewone sociale honden-skills heeft en hebben we veel meer vertrouwen gekregen. Met de goede adviezen van Maikel erbij hebben we nu een veel socialere en meer relaxte hond, die lekker buiten tussen de andere honden in het park kan rennen.

| Support 4 Dogs
Esther Jong

4 dagen bootcamp

Onze Berner Sennen is 4 dagen bij Maikel geweest om zijn gedrag wat aan te passen en o.a. weer
hond!! te worden. Ook ik moest leren hem te laten weten wat wel en niet kan. Dit is gelukt, ik moet wel consequent blijven met hem dit te laten weten.
Het is helemaal geweldig dat Maikel mijn hond en mij geholpen heeft.
Helemaal super, ontzettend bedankt Maikel.

Anja

Gelukkige hond, gelukkige baas

De betrokkenheid van Maikel en Roy geeft je vanaf het begin al een gerust gevoel. Zij kijken zowel naar de hond als het gedrag van de baasjes. We kregen ook een aparte trainingssessie om beter met onze onstuimige en angstige Gianny om te gaan. De begeleiding en coaching heeft geresulteerd in hele relaxte baasjes en een ontspannen loslopende hond. Wij raden het een ieder aan om met deze toppers in zee te gaan. Goed voor u en zeker goed voor je hond.

Fred Boes

Heel erg blij

Wij kregen een nieuwe hond, een Mechelse herder van 8 maanden. Ze is heel erg lief, en hieper-enthousiast. Ze vloog alle kanten uit. Maikel heeft ons laten zien hoe zij rustig aan de riem kon lopen en hoe we haar enthousiasme in banen konden leiden. Dat is prima gelukt. Nu is zij de liefste en grappigste hond die we ons kunnen wensen, en ze luistert super. Maikel, heel erg bedankt!!!

Elly Muller

Elly Muller

Noodle is much more relaxed and sociable

My dog Noodle was setting boundaries very aggressively with other dogs, and increasingly attacking them.  Maikel helped me to change Noodle’s behaviour with only one coaching session as well as Noodle having weekly walks with Maikel’s pack.  Noodle’s behaviour has dramatically improved, he is much more relaxed and sociable, though still wants to dominate, but in a much less disruptive way.  I happily recommend Maikel to help you with dog behaviour issues.

Carolyn

Sammy zijn Bootcamp

In augustus 2017 adopteerden wij onze rescuedog Sammy. Sammy had een naar verleden, hij kwam uit Roemenië, alwaar hij gered werd uit een dodingsstation. Sammy bleek een bange hond te zijn, éénmaal thuis bij ons gewend, moest hij niets van vreemden hebben die bij ons binnen kwamen. Hij ging dan hard blaffen en jaagde a.h.w. die persoon het huis uit. Zelfs onze dochter vond dat beangstigend en het gevolg was dat we Sammy, als we bezoek kregen, in de dichte achterkamer lieten. Omdat wij ook niet goed wisten hoe we met dit gedrag om moesten gaan, hebben we gezocht naar een hondencoach. Die vonden we in de persoon van Maikel van support 4 dogs.
De eerste sessie kwam Maikel bij ons thuis en we hadden al snel in de gaten dat hij goed met Sammy’s angst om wist te gaan en dat boezemde ons vertrouwen in. Vervolgens bespraken we de situatie en Maikel adviseerden ons dat hij Sammy voor een week mee naar zijn huis zou nemen. Daar had Maikel nog twee honden, bovendien ging hij met een stuk of acht honden op uitlaatservice en kon hij intensiever met Sammy trainen. Maikel heeft Sammy geconfronteerd met een aantal situaties waarvoor hij bang was, maar tegelijkertijd bood hij hem vertrouwen en overwicht.
Hij leerde ons vervolgens hoe wij het beste op Sammy’s angstige gedrag konden reageren en daar hebben we heel veel aan gehad. Wij moeten nu doorzetten, wat Maikel hem en ons heeft aangeleerd.
Maikel heeft het gedrag van Sammy vóór de coachweek en na de coachweek gefilmd en daar zat een groot verschil in.
Voor ons is het nu mogelijk weer mensen in ons huis te ontvangen, zonder dat Sammy naar de achterkamer hoeft en daar zijn we super blij mee!! Bovendien heeft Sammy geleerd dat spelen met andere honden heel leuk kan zijn, terwijl hij daarvóór voornamelijk bang was.
Wij kunnen iedereen die met gedragsproblemen met zijn hond te maken heeft, Maikel van harte aanbevelen en naast dat hij een kundige, professionele coach is, is hij ook nog eens een heel aardig iemand met hart voor de zaak!
Jan en Gea Valentijn

Getraumatiseerd Roemeens hondje

Ons Roemeens hondje dat zwaar getraumatiseerd is heeft twee weken bij Maikel gelogeerd. Fantastisch om te zien hoe hij met onze hond omgaat en hoe hij door zijn rustige en professionele aanpak al snel het vertrouwen van Pluto had gewonnen. Door twee weken intensief met Pluto te trainen heeft hij precies kunnen zien waar onze hond bang voor is en hoe wij daar het beste op kunnen reageren.

Maikel bedankt!!! We zijn heel blij met de vorderingen die Pluto tijdens zijn bootcamp heeft gemaakt. We zijn er nog niet, maar met de goede adviezen en de leerzame video’s van Maikel kunnen we gericht aan de slag. Het geeft ons een rustig gevoel dat we altijd met vragen en hulp bij Maikel terecht kunnen.

Ingrid en Boudewijn

Fibs op Bootcamp 2018

In augustus jl. zijn we na 12 jaar Kaapstad, Zuid-Afrika teruggekeerd naar Den Haag. Niet alleen wij moesten wennen aan het drukke Nederland, maar ook onze Rottweiler hond van 4 jaar. Ze is heel lief van aard, maar de kleine hondjes en de hoeveelheid honden op straat maakten haar toch wel wild. Daarom droeg ze een muilkorf en wandelde ik met haar op zeer rustige tijden. Toch geen leven voor een hond!

De Bootcamp bij Support 4 Dogs is voor háár en voor ons de oplossing geweest. Dankzij deze ‘inburgeringscursus’ loopt ze rond zonder muilkorf en op alle tijden van de dag. We gaan naar het park en op de maandag gaat ze mee met de uitlaatservice! Ze heeft in korte tijd vriendjes gemaakt met kleine en grote honden. Verder heb ik zoveel geleerd van Maikel waardoor ik mijn hond beter heb leren begrijpen. Onze band is daardoor verdiept en versterkt. Hoe mooi is dat voor een echte hondenliefhebber.

Maikel staat aan het begin van iets groots! Zijn Bootcamp, zijn kennis en passie zal hem ver brengen. En op straat zie ik genoeg Bootcamp klantjes met hun eigenaren………….

Carmen Ter Burg

Bootcamp for Hanhan’s separation anxiety

After moving to the Netherlands, my dog Hanhan developed a serious separation anxiety. So he kept barking and destroying stuff at home. At the time when I felt so frustrated and helpless, my neighbor recommended Maikel who helped her colleague showed her dog’s behavior issue. So I had a strong confidence in Maikel since the very beginning. Maikel trained Hanhan during the dog camp and also Hanhan stayed 3 weeks more when I was on vacation. When Hanhan came back home, he is more calm and he listens better. The most important is that he learned how to calm himself down when he is alone. So now, he can stay calmly in his crate while I am at work. This totally relieved my nerve. Beside being responsible and competent as a dog trainer, Maikel has indeed his passion and love for dogs. He thought Hanhan was too skinny, so he fed Hanhan well. So when I came back from vacation, I got not only a better behaved dog but also a healthier dog. Thanks Maikel!

Anqi Huang

Bootcamp voor bange Binkie

Binky vertrouwde geen andere honden, blafte ontzettend veel en rende altijd weg van honden. Na een weekje bij Maikel te zijn geweest kregen we een Binky terug die weinig blaft, honden toelaat en zelfs op honden afstapt om te spelen! Een stuk zelfverzekerder 🙂 bedankt Maikel voor de goede zorgen en training!

Joyce Zwinkels

Bootcamp Sam

In December, we adopted a rescue dog, Sam, from Romania, who is 2 years old. He was a sweetheart, but extremely sensitive, insecure and anxious. He wasn’t good with people he didn’t know very well. It escalated to nipping them when they came into the house, particularly men, because he was highly stressed and anxious.

It got to the point where we were on the verge of giving up on him, as it was causing us so much anxiety, but didn’t want to as we knew he could be an amazing dog.

Someone recommended Maikel to us and getting in touch with him was the best thing we could have done. Sam went to Bootcamp for almost 3 weeks, where he had intense training from Maikel to try and solve his nipping issues.

Maikel not only helped train Sam, but also coached us how to deal with his anxiety… and ours! We now have the confidence and tools to be able to deal with situations when they arise.

Sam is now a different dog and we are no longer scared to invite people over to the house!

Cannot thank Maikel enough!

Meg Haworth