Echt fantastisch

mei 9, 2017 Maikel

Onze dalmaat Rosie is twee weken bij de mannen uit logeren geweest. Eén week bootcamp en één week reguliere opvang. Spannend voor ons omdat Roos nog wel eens de neiging heeft uit te vallen naar honden die haar niet aanstaan. Overigens ook spannend voor Roos, zoals bleek bij de eerste kennismaking. Zowel Maikel als Pascal wisten echter dermate goed met Roos om te gaan, dat zij binnen no-time los kon rondsnuffelen in de roedel. Voor ons echt een openbaring. Dus vol vertrouwen Roos afgeleverd. Al snel kwamen de berichten en foto’s dat het goed ging. Een pak van ons hart. Bij het ophalen bleek echter dat Roos met iedereen vriendjes was geworden, behalve met de hond van Maikel zelf. Maikel reageerde daar zelf heel nuchter op: het kan soms zijn dat honden elkaar niet liggen… Geen probleem: vergt alleen wat alertheid.

Opvallend bij thuiskomst was dat Roos al een heel stuk rustiger was. Zij leek anders tegen ons aan te kijken. Wat meer onderdanig. Enkele dagen later volgde de coachingsessie van Maikel bij ons in de wijk. in één woord: geweldig! Elke hond zochten we met opzet op om te kijken of vooral wij in staat waren om Roos daar op een goede manier langs te geleiden. Mocht het niet goed gaan rende Maikel achter de andere eigenaar om om te vragen of deze nog een keer langs wilde lopen. Daarbij kon Maikel zich vaak niet inhouden om hier en daar ook wat tips te geven aan deze andere eigenaren. Kortom: in korte tijd werd de hele wijk getraind en heeft Maikel zich als hondenfluisteraar behoorlijk populair gemaakt!

Zolang Roos bij ons is trekt zij heftig aan de lijn. We hebben echt van alles geprobeerd, maar niets leek te helpen. Na twee weken bij de mannen en de coachingsessie loopt Roos rustig naast ons en durven we bovendien andere honden weer te passeren of Roos zelfs kennis te laten maken. Echt fantastisch. Aankomende week hebben we een tweede coachingsessie en we zien er nu al naar uit. Mocht je een probleem hebben met je hond (in welke vorm dan ook) ga eens met Maikel en Pascal praten. Het is echt de moeite waard!