Waarom heeft een hond structuur nodig? | S4D: Foundations Preview

december 19, 2017 Maikel

Honden leven in onze mensenwereld

Wij hebben ervoor gekozen om honden in ons leven te nemen. Daarom zijn wij verantwoordelijk voor onze hond zijn gedrag en ervaring van onze wereld. We hebben de hond uit zijn natuurlijke omgeving gehaald en houden ze in grote kennels, zo zien zij onze huizen namelijk. We kunnen dan ook niet verwachten dat honden onze mensenwereld begrijpen met zijn vele regels, verkeer en drukte. Daar hebben ze onze leiding voor nodig.

Honden weten niet echt wat ze willen
Naast het vervullen van hun primaire levensbehoeften zoals; eten, drinken, onderdak, sociaal contact en voortplanting weten honden niet echt wat ze willen. Hun primaire taak is immers al eeuwenlang het samenwerken met mensen geweest. Daarom hebben ze onze structuur en leiderschap nodig.

In deze preview zie je een stuk van mijn Seminar over Hondengedrag en Opvoeding die ik heb gegeven op het Wellant College in Rijswijk, de school waar ik mijn opleiding Diermanagement heb gevolgd. Hier ga ik dieper in op WAT we precies BEDOELEN met structuur en HOE we meer structuur kunnen aanbieden in het leven van onze hond.

In deze video leer je:

    1. WAAROM honden structuur nodig hebben
    2. WAT we precies bedoelen met structuur
    3. HOE je meer structuur kunt aanbieden in het leven van je hond

veiligheid en leiding

Vond je dit artikel interessant? Deel het via:

Facebooktwitterpinterest